Werf KioksplaatsWim Wienen

Heraanleg Kioskplaats: Wat u moet weten over Fase 3

Begin december start fase 3 van de werken aan de Kioskplaats. Dan begint de aannemer met de aanleg van het voetpad aan de kant van de oneven huisnummers. De aanleg van de tramsporen en rijweg gaat tegelijk onverminderd voort. 

De Werken

In Fase 3 wordt, naast de opbouw van de tramsporen, ook het nieuwe voetpad aan de kant van de oneven huisnummers op de Kioskplaats aangelegd. De grootte van de werf en de omleidingen veranderen niet.

Als alles gaat zoals gepland, start de aannemer begin december met de aanleg van het voetpad. Het oude voetpad wordt opgebroken en er wordt een fundering gelegd. Daarbovenop komen dan de granieten voetpadtegels. Hou er rekening mee dat door het weer of onvoorziene omstandigheden deze timing kan verschuiven.

Hinder

Sommige delen van het voetpad aan de kant van de oneven huisnummers kunnen moeilijk of zelfs niet toegankelijk zijn voor voetgangers. Om de huizen en winkels te kunnen bereiken zal de aannemer een klein weggetje aanleggen: de ingangen zijn dan bereikbaar via platen of bruggetjes die over het nieuwe voetpad worden gelegd.

Let wel, de huizen en de winkels zijn bereikbaar, maar bij een voetpad in opbouw zijn er altijd wel kleine hindernissen. Zoals de putjes van de waterleiding die dan uitsteken. Voorzichtig zijn is dus de boodschap.

Wat betreft de mobiliteit en de omleidingen verandert er niets. De opbouw van de tramsporen en het kruispunt loopt onverminderd verder.
Ook de regelingen voor het openbaar vervoer rond de werf en voor de vuilnisophaling blijven hetzelfde als in de vorige fase.

Meer info over de wijzigingen van het openbaar vervoer vindt u op de site van De Lijn.

Het plannetje van de omleiding vindt u als bijlage onderaan dit artikel. 

Meer info

Voor meer informatie kan u terecht bij ‘Communicatie & Participatie’, districtshuis Hoboken, Marneflaan 3, tel. 03 338 30 16 of wijkoverleg.hoboken@antwerpen.be.

Deze heraanleg is mede mogelijk gemaakt door de steun van EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!