Contacteer stad Antwerpen

Lieve Blancquaert met het hoofd op haar hand leunend

11 december - Lezing Lieve Blancquaert 'Wij zijn Europa'

Fotografe en journaliste Lieve Blancquaert was erbij toen op 9 november 1989 de Berlijnse Muur viel. Bijna 35 jaar later motiveerde deze gebeurtenis haar om een epische tocht dwars door Europa te maken. In honderden indringende beelden en tientallen kleurrijke verhalen toont ze de complexiteit, diversiteit en schoonheid van dit kwetsbare continent. 

Hendrik Vos: "Een tocht door Europa is een reis door vele landschappen, culturen en geschiedenissen. Er worden allerhande talen gesproken, diverse tradities gevierd en uiteenlopende gerechten gegeten. Het licht valt hier geen twee keer hetzelfde, de kleuren zijn nergens identiek. Wat ze wél delen, is dat ze gewild of ongewild deel uitmaken van eenzelfde politieke project: de Europese Unie. Tegen dat canvas staan ze, allemaal – en nu ook letterlijk tegen het canvas van Lieve Blancquaert.” 
 

In alle lidstaten van de Europese Unie ging ze op zoek naar de wortels van onze identiteit.

Ze wilde horen en voelen wat ons samenhoudt en wat ons verdeelt. Haar vele ontmoetingen maken telkens weer duidelijk dat de eigen taal, geschiedenis, besognes, verlangens en dromen veel universeler zijn dan we op het eerste gezicht zouden denken. Dé Europeanen bestaan niet. Toch zijn we op veel manieren met elkaar verbonden, of we dat nu willen of niet. 


Praktisch

  • Waar? Kasteel Bouckenborgh
  • Wanneer? Woensdag 11 december om 20.15 uur
  • Tickets: 10 euro VVK, 2 euro kansentarief
  • LET OP: De dreef oprijden of parkeren aan Kasteel Bouckenborgh is niet toegestaan!

Tickets

Bestel via onderstaande blauwe knop jouw ticket.

Bestellen