Contacteer stad Antwerpen

schrijver Arthur Japin met de handen overkruisCorbino

6 november - Lezing Arthur Japin 'Het Stravinsky-spel'

November is al een paar jaar de Boekenmaand in Antwerpen. Daarom dachten we niemand minder dan literaire grootheid Arthur Japin te vragen om naar Merksem te komen. Op woensdag 6 november staat hij in Kasteel Bouckenborgh. 

Arthur Japin is een Nederlandse schrijver van de bovenste plank, toneelacteur en een grote hondenliefhebber. Voor zijn boeken kiest hij vaak voor historische thema’s waarin buitenstaanders met een bijzonder verhaal of talent de hoofdrol spelen.

In 'De zwarte met het witte hart' vertelt Japin de geschiedenis van de twee Ghanese prinsjes, die cadeau werden gedaan aan koning Willem I en als Hollanders werden opgevoed. Met ‘Een schitterend gebrek’ won Japin de Libris-Prijs. Deze fictieve memoires van Casanova worden in 2024 verfilmd.

Misschien ken je hem ook van het Boekenweekgeschenk 'De grote wereld'?

In augustus 2024 verschijnt nu ‘Het Stravinsky-spel’. Geen nieuwe Dan Brown, maar “een historische roman over vriendschap en moed, liefde en troost in tijden van ontbering”De jonge Susan Sontag en Cody Garner bedenken een spel, eind jaren ‘40 na ontmoetingen met Thomas Mann en Igor Stravinsky in Los Angeles. Decennia later, tijdens de belegering van Sarajevo, spelen zij hun spel opnieuw, maar nu gaat het om leven of dood. 

Voorafgaand aan de lezing kan je van 19 tot 20 uur deelnemen aan een sessie SamenLezen. We duiken samen in een fragment uit één van de boeken van Arthur en sluiten af met een gedicht.

Dit extra aanbod is gratis, maar we vragen wel om je vooraf in te schrijven via info@samenlezen.be want de plaatsen zijn beperkt.

 

Praktisch

  • Waar? Kasteel Bouckenborgh
  • Wanneer? Woensdag 6 november om 20.15 uur
  • Tickets: 10 euro VVK, 2 euro kansentarief
  • LET OP: De dreef oprijden of parkeren aan Kasteel Bouckenborgh is niet toegestaan! 

Tickets

Bestel via onderstaande blauwe knop jouw ticket.

Bestellen