Cultuurcheques voor scholieren

Cultuurcheques voor scholieren (15+)

District Merksem blijft inzetten op meer cultuurparticipatie door jongeren. Met de cultuurcheques voor scholieren (15+) willen we de drempel verlagen zodat jongeren in hun vrije tijd zelfstandig de stap zetten naar het brede cultuuraanbod.

Voor 5 euro krijgen jongeren 3 cheques waarmee ze 3 voorstellingen kunnen bijwonen. Ze kunnen hiervoor alle voorstellingen bezoeken in de Antwerpse cultuurcentra, dus ook het cultuurcentrum van Merksem. Bovendien kunnen ze er ook mee terecht in een aantal andere cultuurhuizen, zoals Het Paleis, Amuz of de Arenbergschouwburg. Meer informatie vindt u hier: cultuurshock cheques.

Jongeren vanaf 15 jaar zelfstandig laten participeren aan cultuur is een leerproces. Jongeren vragen zelf om hen daarin te begeleiden. Daarom kiezen we uitdrukkelijk voor een samenwerking met scholen en, nog belangrijker, met cultuurverantwoordelijke leerkrachten.

Heb je interesse om met je school in te stappen in dit aanbod? Wens je meer informatie over de cultuurcheques voor het secundair onderwijs? Laat het ons vandaag nog weten: cultuurantenne.merksem@antwerpen.be.

Hoe werkt het?

De school verkoopt de cheques aan de leerlingen en rekent 5 euro per leerling. Wij bezorgen de cheques en factureren het totaalbedrag aan uw school.