Fameus

Heb je een grote voorliefde voor dans, theater, poëzie, film, muziek of beeldende kunst in je vrije tijd? Ben je een (stille) bewonderaar of beoefenaar van cultuur? De deur van Fameus staat steeds voor je open!

Fameus vzw is een professionele organisatie die alle amateurkunstenaars of – verenigingen in Antwerpen en haar districten wil inspireren,  stimuleren én ondersteunen. Fameus staat open voor een brede waaier van kunstdisciplines en is toegankelijk voor elke amateurkunstenaar ongeacht zijn achtergrond.

Een schouderklopje voor de financiële situatie

Samen met Stad Antwerpen ontwikkelt Fameus het subsidiebeleid voor amateurkunsten. Zo is er het Fonds voor Talentontwikkeling, een subsidielijn voor originele culturele projecten in Stad Antwerpen voor en door amateurkunstenaars. Daarnaast kan je als jeugdmuziekatelier of jeugdvereniging die amateurkunsten (zang, dans, theater…) beoefent elk jaar werkingssubsidies aanvragen.

Een zaal voor presentatie

Klop gerust even aan mocht je als kunstbeoefenaar op zoek zijn naar een repetitieruimte of zaal in het Antwerpse. Fameus verhuurt Zaal Zirkus voor repetities, cursussen, toonmomenten en voorstellingen.

Een stad vol appreciatie

Jaarlijks plaatst Fameus amateurkunstenaars uit Antwerpen extra in de kijker tijdens de Antwerpse Week van de Amateurkunsten. Gespreid over 10 dagen kleurt het festival verschillende locaties in stad Antwerpen en al haar districten in met theater, muziek, dans, zang, circus en beeldende kunst.

Talentvolle jongeren tonen hun creatie

Fameus en JES boksen een duurzaam traject voor en door jongeren in elkaar met workshops, oefen- en presentatiemomenten. Een divers jongerenpubliek proeft, experimenteert en groeit binnen bepaalde kunstvormen en komen met andere creatieve jongeren in contact. Er wordt intensief samengewerkt met OKAN-scholen en verschillende jeugd- en welzijnswerkingen in Stad Antwerpen.

Een wereld van inspiratie

Naast de Antwerpse Week van de Amateurkunsten staat er nog veel meer op het jaarprogramma van Fameus zoals: de samenwerking met de verschillende districten en cultuurantennes voor de uitwerking van langdurige kunstprojecten, deelname aan de Cultuurmarkt eind augustus met uitgebreide programmatie in het Huis voor de Amateurkunsten, organisatie van het project De Opsluiting i.s.m. JongDoek, een samenwerking met Stadsmakers voor een cultureel aanbod tijdens straatfeesten…

Een huis vol variatie

Fameus woont samen met OPENDOEK (het landelijk steunpunt voor amateurtheater), Koor&Stem (organisatie ter promotie van de zangcultuur in Vlaanderen) en Theater ZeemanshuisEducatief Theater Antwerpen (ETA) in het Huis voor de Amateurkunsten. Hier creëren we een ontmoetingsplek voor iedereen die actief is of geïnteresseerd is in amateurkunst. Het is een samenwerkingsproject tussen de amateurkunstensector en de Stad Antwerpen.

Contact

Fameus vzw
Hofstraat 15
2000 Antwerpen
03 202 74 35
info@fameus.be
www.fameus.be

Openingsuren Fameus vzw

  daguur
maandagvan 9 tot 17 uur
dinsdagvan 9 tot 17 uur
woensdagvan 9 tot 17 uur
donderdagvan 9 tot 17 uur
vrijdagvan 9 tot 17 uur
zaterdaggesloten
zondaggesloten