Activiteiten tijdens het schooljaar

Zelfs tijdens het schooljaar valt er in Merksem heel wat te beleven voor kinderen en jongeren. De lijst hieronder zet u alvast op weg naar een toffe vrijetijdsbesteding.

Sportclubs

Vind een sportclub die bij jou past op www.sportstad.be. Je kan er zoeken op postcode (2170 voor Merksem) of filteren naar de sport van jouw keuze.

Kunstonderwijs

Ontdek je artistieke talenten in een van de vele Antwerpse kunstacademies voor kinderen en jongeren. Of surf rechtstreeks naar de website van de Academie Merksem voor hun opleidingen muziek, woord, dans en beeld.

Jeugdverenigingen

In Merksem heb je keuze uit meer dan tien jeugdverenigingen. Ontdek ze hier.

‚ÄčKras Jeugdwerk

Kras verzorgt een vrijetijdsaanbod voor kinderen, tieners en jongeren. Kras wil in de eerste plaats kinderen, tieners en jongeren bereiken die het moeilijker hebben om aan te sluiten bij wat er te beleven is in de stad. 

http://www.krasjeugdwerk.be/merksem/

Er zit leven in de bib Park

Lezingen, workshops, voorleesuurtjes, tentoonstellingen: er valt altijd wel wat te beleven in bibliotheek Park. Bepaalde activiteiten zijn vrij toegankelijk, voor sommige moet je vooraf inschrijven of tickets bestellen.  
Op www.bibpark.be vindt u een overzicht van de vele activiteiten voor jong en oud.

Familiedag in Cultureel Ontmoetingscentrum Merksemdok

Iedere 3de woensdag van de maand is er van 14 tot 16.30 uur een familiedag in Merksemdok. Ouders en kinderen tot 12 jaar kunnen er samen knutselen, sporten, ontspannen, koken of een voorstelling zien. 

Familiedag in Ontmoetingscentrum MerksemDok