Kinderen van de lagere school oefenen hun fietsvaardigheden via de VERO-route.Victoriano Moreno

Verkeersveilig Merksem

VERO

Fietsen is leuk en gezond. Maar fietsen betekent ook goed opletten. Merksemse kinderen kunnen hun fietsvaardigheid oefenen op een bewegwijzerde verkeerseducatieve route (VERO). Die is te vinden op een handige kaart met tal van verkeerstips.

De VERO is een traject met gele wegwijzers in het centrum van Merksem. Aan de hand van een reeks specifieke verkeerssituaties kunnen kinderen hun fietsvaardigheid in het verkeer oefenen, in klasverband of met hun ouders.

Op tien plaatsen op de route wordt extra informatie gegeven over specifieke verkeerssituaties, zoals een kruispunt oversteken, een fietsopstelvak gebruiken of een rotonde oprijden en verlaten. Borden op die plaatsen geven informatie over hoe fietsers de verkeerssituaties correct aanpakken. De volledige VERO fietsen duurt ongeveer 1 uur, maar fietsers kunnen ook slechts een deel van de route afleggen. Het start- en eindpunt zijn vrij te bepalen. 

Victoriano Moreno1|5
1|5
1|5
1|5
1|5

Vraag uw exemplaar van de VERO-kaart
De VERO-kaart wordt weldra verspreid in alle Merksemse basisscholen. Bent u benieuwd naar de kaart of wilt u een (extra) exemplaar? Klik dan op onderstaande link om de kaart te downloaden.

VERO-kaart Merksem

Safety first!
Vergeet zeker ook niet de fiets van je kind na te kijken. Zorg dat de remmen en de verlichting goed werken. Een fluovestje en helm zijn geen overbodige luxe.

Route2School

Meer info over Route2School volgt weldra. 

Het kanaal 'fietser'

Het kanaal 'fietser' op www.antwerpen.be  is er voor alle Antwerpenaars en bezoekers die zich door de stad verplaatsen met de fiets. Je vindt er info over uiteenlopende thema's, zoals fietsroutesfietslabelenfietslessenbuurtfietsenstallingen, fietsen huren enzovoort.

Beweeg jij je op een milieuvriendelijke en vlotte manier door de stad met je fiets? Dan vind je op het kanaal 'fietser' ongetwijfeld heel wat nuttige info!