Heraanleg Bisschoppenhoflaan start op 6 maart

Op maandag 6 maart 2017 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken aan de Bisschoppenhoflaan (N120) in Deurne. 

Tussen de Oude Bosuilbaan en de Merksemsesteenweg (N130) wordt het wegdek in de richting van Antwerpen volledig vernieuwd. AWV zal de oude betonplaten vervangen door een nieuwe rijweg in asfalt. Er komt ook een nieuw fietspad in asfalt. Het wordt dus aangenamer rijden en fietsen langs de Bisschoppenhoflaan. De werken duren tot het einde van dit jaar en zullen tijdelijk hinder veroorzaken.

Bisschoppenhoflaan wordt comfortabeler en veiliger

De Bisschoppenhoflaan wordt tussen de Oude Bosuilbaan en de Merksemsesteenweg volledig vernieuwd in de richting van Antwerpen. Het huidige wegdek is versleten en aan vernieuwing toe. De oude betonplaten worden opgebroken en vervangen door een nieuwe rijweg in asfalt. Voor fietsers komt er eveneens een nieuw fietspad in asfalt. Deze investering zal het comfort en de verkeersveiligheid van alle weggebruikers sterk verbeteren.

Werken in 5 fases

Om de hinder tijdens de werken zo veel mogelijk te beperken, splitst de aannemer de werken op in 5 fases. Tijdens de eerste 2 fases (van 6 maart tot midden mei) wordt de rijweg aangepakt en het fietspad opgebroken. Fases 3 tot en met 5 (van midden mei tot december) zijn nodig voor de nutswerken en de afwerking van het fietspad, maar zorgen voor minder verkeershinder. Als alles volgens schema verloopt, zullen de werken in de loop van december afgerond zijn.

Hinder en bereikbaarheid

Doorgaand verkeer blijft tijdens de werken steeds mogelijk in beide richtingen, maar tot 1 juni 2017 slechts over één rijstrook per richting. Het verkeer houdt tijdens deze periode best rekening met hinder. Na 1 juni zijn alle rijstroken opnieuw beschikbaar. De kruispunten met de Merksemsesteenweg en de oude Bosuilbaan blijven steeds open. Fietsers en voetgangers beschikken altijd over een veilige doorgang en er worden ook enkele veilige oversteekplaatsen voorzien op de werfzone. De bussen van De Lijn blijven de zone bedienen tijdens de werken.
 
Voor bedrijven en woningen in de werfzone wordt ruimte vrijgehouden zodat zij toegankelijk blijven voor lokaal verkeer. De zijstraten Keesinglaan en Santvoorbeeklaan worden tijdens de werken afgesloten voor doorgaand verkeer. De bereikbaarheid in deze straten wordt gegarandeerd door de Middelmolenlaan tijdelijk dubbelrichting te maken.

Slim naar Antwerpen

Naast de werken aan de Bisschoppenhoflaan worden in 2017 ook verschillende andere werken uitgevoerd in en rond Deurne: de Turnhoutsepoort, de Azijnbrug en andere. Deze werken worden door de verschillende partners op elkaar afgestemd om Deurne bereikbaar te houden.
 
Neem zeker een kijkje op www.slimnaarantwerpen.be voor alle laatste informatie over de omleidingen in en rond Antwerpen. Realtime informatie over de werken en een slimme routeplanner (die rekening houdt met de grote werken) tonen hoe men het best naar of in de stad reist.

Bereikbaarheidsadviseur

Wegen en Verkeer Antwerpen stelt voor dit project een bereikbaarheidsadviseur aan. Tijdens de werken kunnen bewoners en ondernemers bij hem terecht met concrete vragen over de bereikbaarheid van hun zaak of woning. Dat kan via mail op bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of op het nummer 0477 477 476.

Meer informatie

www.wegenenverkeer.be/antwerpen 
www.slimnaarantwerpen.be 

Werken Bisschoppenhoflaan
1|2
Werken Bisschoppenhoflaan
1|2

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!