Zicht op de nieuwe fietsbrug, de oude IJzerlaanbrug en de Ring Jasper Leonard

Nieuwe fietsbrug aan de IJzerlaan

Donderdag 6 april opent de nieuwe fiets- en wandelbrug over het Albertkanaal. Deze brug is een belangrijke schakel op de grote fietsroutes van en naar de stad. De eerste 500 gebruikers van de nieuwe brug krijgen een kleine attentie.

In november 2016 werd de oude IJzerlaanbrug definitief afgesloten voor alle verkeer, behalve voor fietsers en voetgangers. Sindsdien werd er gewerkt aan een nieuwe fiets- en wandelbrug, net naast de oude.

Opening nieuwe brug: 6 april

Op 6 april om 14 uur gaat de nieuwe fietsbrug open. Om de ingebruikname van de nieuwe fietsbrug te vieren, krijgen de eerste 500 gebruikers een kleine attentie.

Afscheid oude IJzerlaanbrug: 29 en 30 april

De oude brug wordt eind april definitief afgebroken. In het weekend van 1 mei starten de afbraakwerken. Vanop het water zullen kranen de brug stuk voor stuk afbreken. Voor kijklustigen komt er een uitkijkpunt. Een afscherming op de nieuwe fietsbrug zorgt ervoor dat fietsers en wandelaars veilig de brug kunnen gebruiken tijdens de afbraak. 
Op www.ijzerlaan.be vindt u meer details over het exacte tijdstip van de afbraakwerken. 

Tijdelijke helling kant Merksem

De fietsbrug vormt de verbinding tussen de Damwijk en het district Merksem.

  • De fietsbrug sluit aan de stadskant aan op de fietspaden van de IJzerlaan en de Slachthuislaan.
  • Aan de overzijde, in Merksem, gaat de fietsbrug via een tijdelijke aanloophelling over in de oude Bredabaan. Van daar kan men verder naar de Vaartkaai of via de Campiniastraat de Groenendaallaan bereiken. In het voorjaar van 2018 zal de aanloophelling aan de zijde van Merksem afgewerkt zijn. 

Vlot met de fiets naar 't stad

Met deze fietsbrug komt er een nieuwe schakel bij op grote fietsroutes van en naar de stad.

  • De fiestostrade F14 vanuit Essen wordt doorgetrokken langs de wijk Luchtbal tot aan het Albertkanaal.  
  • Via een aaneenschakeling van passende fietsvoorzieningen, kan men doorfietsen naar de Gemeentestraat.
  • De fiestostrade F15 naar Turnhout langs het Albertkanaal wordt doorgetrokken van aan de fietsbrug tot aan de Vossenschijnstraat.  

Verwante info:

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
petravanbueren@gmail.com

Ik gebruik bijna dagelijks deze brug. Dus vanaf nu de fietsbrug. De brug op zich alles ok, maar de bewegwijzering voor en na de brug laat te wensen over. Ik kwam donderdag van Antwerpen richting Merksem, ik moest zelf zoeken hoe ik van het kruispunt beneden aan de oude brug naar de fietsbrug moest geraken. Als je van de brug komt in Merksem wordt je links gestuurd. Dan moet je naar de Groenendaallaan geraken en moet je daar de hele wijk door of, een straat inrijden met een verbodsbord. Als je van Merksem richting Antwerpen rijdt, kom je op de Slachthuislaan en dan ? Ik moet richting Sint Jansplein. Je wordt er bijna omver gereden door het vrachtverkeer als je wil oversteken. Of is het de bedoeling dat je weer helemaal gaat omrijden ? Hopelijk gaat dit nog verbeteren want nu is het zéér onduidelijk.