IJzerlaanbrug Google Maps

Werken aanloophelling IJzerlaanbrug

Vanaf 1 maart 2017 starten de werken aan de aanloophelling van de oude IJzerlaanbrug op de Ingenieur Menneslaan. De helling maakt plaats voor de aansluiting op de nieuwe fietsbrug en een tijdelijke omleidingsweg. De werken duren ongeveer 2 maanden. 

Verkeer

Voorlopig rijdt het verkeer nog via de aanloophelling op de Ingenieur Menneslaan tussen de Groenendaallaan en de Vaartkaai. De bussen van De Lijn rijden nog over de oude brug. Na 1 maart is dat niet meer mogelijk. Het doorgaande verkeer volgt dan de bestaande omleidingen. De bussen van bundel 600 worden omgeleid via de Groenendaallaan – Noorderlaan.

Voor het plaatselijke verkeer en fietsers op de Vaartkaai zijn er volgende wijzigingen:

  • Het stuk van de oude Bredabaan naast de Ir. Menneslaan wordt afgesloten voor verkeer. Voor plaatselijk verkeer is er een omleiding voorzien.
  • Fietsers op de Vaartkaai kunnen niet meer rechtsreeks de IJzerlaanbrug op en omgekeerd. Eerst wordt een tijdelijke fietshelling naar de nieuwe fietsbrug aangelegd. Dit neemt ongeveer een maand in beslag. Fietsers moeten tot dan via de Groenendaallaan omrijden om op de IJzerlaanbrug te geraken.
  • De huidige doorgang onder Ir. Menneslaan, aan het waterzuiveringsstation, tussen IJskelder en de Oude Bredabaan wordt gesloten. 
Overzicht van de omleidingen
Overzicht van de omleidingen

Waarom worden deze werken uitgevoerd? 

De werken zijn nodig om de aansluitingen van de nieuwe fietsbrug te bouwen en om een tijdelijke omleiding voor de Vaartkaai aan te leggen. Dit laatste gebeurt ter hoogte van het waterzuiveringsstation, aan de huidige doorsteek onder de Ir. Menneslaan. Zo kan het verkeer omgeleid worden en kunnen intussen de bestaande IJzerlaanbrug en de landhoofden van de brug afgebroken worden.

In deze fase worden ook de grondwerken opgestart aan het deel van de aanloophelling tussen de Campinia- en Taxandriastraat.

Meer informatie

Alle informatie over de heraanleg van de IJzerlaan vindt u op www.ijzerlaan.be.

Wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan in op de digitale nieuwsbrief. Ontvangt u graag een SMS telkens de verkeerssituatie wijzigt, schrijf u dan in op de gratis SMS-dienst van deze wegenwerken. 

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!