tramhalte Groenendaallaan

Aanpassing tramhalte Groenendaallaan

In augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in samenwerking met De Lijn werken uit aan de tramhalte ‘Merksem Bredabaan’ op de Groenendaallaan. De perrons van de tramhalte worden er verlengd.

Op de Groenendaallaan worden de perrons van de tramhalte tussen de Gildestraat en de Bredabaan, halte ‘Merksem Bredabaan’, aangepast. De perrons worden langer gemaakt om ze beter geschikt te maken voor langere tramtypes zoals de Albatrostram of de dubbele, gekoppelde Hermelijntram. De perrons zullen verdubbelen in lengte en 60 meter lang worden om het comfort voor de tramreiziger te verbeteren.

De werken starten op 5 augustus en duren tot en met 31 augustus 2019. Tijdens deze periode wordt de tramhalte 'Merksem Bredabaan' niet bediend om de veiligheid van de reizigers te garanderen. De tram op-en afstappen kan dan bij de naburige tramhaltes, 'Merksem Gasthuishoeve' en 'Merksem Lambrechtshoeken'.

Op de Groenendaallaan worden langs beide kanten de twee linkse afslagstroken ingenomen ter hoogte van de tramhalte. De aannemer heeft de ruimte nodig om veilig met een kraan aan het perron te werken. Aan de kruispunten van de Groenendaallaan blijven alle bewegingen wel steeds mogelijk. Links afslaand verkeer zal kort voor de lichten nog kunnen voorsorteren.

Agentschap Wegen & Verkeer
Verkeerssituatie Groenendaallaan

Meer info

Agentschap Wegen & Verkeer
www.wegenenverkeer.be

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!