Contacteer stad Antwerpen

Beeld voor en na de heraanleg van de Rustoordstraat

Buurtbewoners huldigen vernieuwde Rustoordstraat in

De Rustoordstraat heeft een grote verandering ondergaan. Van een grijze woonstraat met weinig groen en klassiek parkeren aan beide zijden van de straat is de straat nu geëvolueerd tot een kwalitatieve groene verbinding tussen het Bouckenborghpark en het Gemeentepark. De nieuwe straat werd tot grote tevredenheid van de bewoners feestelijk geopend.  

De Rustoordstraat werd ingericht als woonerf met naast parkeren extra veel aandacht voor groen, ontharding en verblijfsruimte. Niettegenstaande dat de bomen, planten en bloemen in de grote plantvakken pas in het najaar aangeplant worden, oogt de nieuwe straat nu al groen. De centrale groenzone is tegelijk een wadi, zodat het regenwater ruimte krijgt om bij felle buien langzaam in de ondergrond te dringen. De riolering is volledig vernieuwd zodat regen- en afvalwater gescheiden worden afgevoerd. 

Een speels patroon van stappaaltjes en lage betonnen muurtjes zorgen voor een aangenaam verblijf. De inrit van de nabijgelegen parking van de bibliotheek is verplaatst naar de Van Heybeeckstraat. Zo kon de Rustoordstraat als een volledig enkelrichting woonerf worden aangelegd. 

Op 27 juni reed de ijsjeskar in de straat en trakteerde district Merksem de bewoners op een ijsje. Daarna werd de straat terug opengesteld voor verkeer. 

District Merksem voerde deze werken samen met water-link en Aquafin uit.  

Opening Rustoordstraat
Opening Rustoordstraat
1|3
Opening Rustoordstraat
Opening Rustoordstraat
1|3
Opening Rustoordstraat met een ijsje
Opening Rustoordstraat met een ijsje
1|3

Verwante info: