Buurttuin De DuifkesTransitie Merksem

Buurttuin de Duifkes start tuinseizoen

Het nieuwe tuinseizoen is voor velen ondertussen begonnen. In buurttuin De Duifkes starten buurtbewoners opnieuw half maart. 

Het nieuwe tuinseizoen is voor velen ondertussen begonnen. Op 17 maart om 14.00 uur zal Transitie Merksem in De Cluyse samen met geïnteresseerden overleggen en plannen maken voor het nieuwe teeltseizoen. Iedereen die mee aan de slag wil gaan in de buurttuin op de hoek van Bordink en Kluizenveldenstraat is welkom.

In deze buurttuin zal men in bakken tuinieren. Dit heeft eigen uitdagingen en andere aandachtspunten in vergelijking met tuinieren in volle grond. Transitie Merksem organiseert daarom op 13 april om 14.00 uur in De Cluyse een workshop Tuinieren in bakken. Iedereen is welkom, niet enkel de tuiniers uit de buurttuin. Mark Van Gils, VELT-lesgever, legt de voor- en nadelen van tuinieren in potten of bakken uit. Deelnemers bekijken samen onder andere hoe de grond te verzorgen, wisselcultuur en het zaaien en oogsten zelf.  Een deel van de uitleg zal theoretisch zijn, maar bij goed weer gaan de deelnemers ook meteen in de tuin aan de slag.   
   

Praktisch

Start van het tuinseizoen in buurttuin de Duifkes
17 maart 2019 - 14.00u
Zaal De Cluyse, Kerkhofblommestraat 1

Workshop Tuinieren in bakken en potten
13 april 2019 - 14.00u tot 17.00u
Zaal De Cluyse, Kerkhofblommestraat 1
Kostprijs 10 EUR voor de ganse middag (korting voor mensen die in één van de samentuinen actief zijn van Transitie Merksem)
Inschrijven via transitiemerksem@gmail.com voor 7 april 2019 - er is plaats voor max. 20 personen.

Meer info

Transitie Merksem
www.merksem.transitie.be

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!