man installeert camera

Cameratoezicht in Merksem

Om overlast tegen te gaan breidt het cameranetwerk verder uit in Merksem. In de loop van oktober zullen de camara's in Merksem actief zijn. Op 22 oktober 2019 om 19.30u vindt hierover een infomoment plaats in het districtshuis. 

Stad Antwerpen plaatst camera's om de leefbaarheid te vergroten en de inzet van politie en stadsdiensten efficiënter te maken. In de loop van oktober zullen er ook camera's in Merksem actief zijn. 

Met cameratoezicht:

  • kunnen daders op heterdaad betrapt worden,
  • kunnen daders sneller gelokaliseerd en opgepakt worden,
  • kan overlast beter bestreden worden op het terrein,
  • kan preventief gewerkt worden om  criminaliteit en overlast te voorkomen,
  • kan de politie onmiddelijk reageren op verdachte situaties of overtredingen die ze vaststellen.

U herkent de camera's aan de hand van een bord met logo. Ze werken altijd: 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Enkel een speciaal team politieagenten bekijkt de beelden volgens een vastgelegde procedure. Cameratoezicht gebeurt met respect voor uw privacy. De camera’s zijn bijvoorbeeld zo ingesteld dat ze niet kunnen kijken in woningen en privévertrekken.

Heeft u vragen? Op 22 oktober 2019 om 19.30u is er een infomoment in het districtshuis van Merksem. Graag vooraf inschrijven via wijkoverleg.merksem@antwerpen.be

Meer info

Politie Antwerpen 
Cameratoezicht

Verwante info:

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
Kenny Beauquesne

Dit is een goed initiatief! Om Merksem leefbaar te houden is dit echt nodig. Wij zien graag camera's aan de parking van de City Pirates en op het kruispunt tussen de Annuntiatenstraat en Terlindenhofstraat. (het gespuis passeert daar met gestolen voorwerpen via het steegje richting het Runcvoortpark)