De Fietseling Bert Stephani

De Fietseling: trap samen 20, 40 of 60 km

Merksem gaat op zondag 4 juni de sportieve toer op. Smeer uw benen én uw fietsketting in voor de Fietseling, de fietsklassieker voor het hele gezin. 3 routes tonen u de mooiste plekjes in en rondom Merksem.

U krijgt 3 routes voorgeschoteld, uitgestippeld door Wielervereniging WTC Merksem. Vanop de fiets ontdekt u mooie plekjes in de streek. Tijdens tussenstops kan u even de benen strekken of de kinderen laten spelen in een speeltuin.

Geniet van graffitikunst en rij over de nieuwe fietsbrug

Tijdens de Fietseling kan u graffitikunstenaars met hun spuitbus in actie zien. Volg de 20 km route langs de verschillende graffitimuren die Merksem en omstreken rijk is. Of geniet op de 40 en 60 km routes van groene boomgaarden en van de boten op de kanalen. Wie alles wil meepikken, kan twee routes verbinden en het stads- en het natuurschoon combineren. Wil u de nieuwe fietsbrug aan de IJzerlaan eens van dichtbij zien? Kies dan voor de route van 20 km of een combinatie met deze route.

Aan de start in Bouckenborghpark 

Het moment waarop u vertrekt en aankomt bepaalt u zelf. U kan vertrekken tussen 9 en 13 uur in het Bouckenborghpark en keert terug wanneer u uitgefietst bent. Werken uw remmen, versnellingen of fietsverlichting niet naar behoren? Een fietshersteller staat paraat voor kleine herstellingenIn de namiddag geniet u van toffe randanimatie bij een verfrissend drankje en/of snack.

De gezondheidsvoordelen van fietsen

Door deel te nemen aan de Fietseling en nadien nog regelmatig op de fiets te stappen, werkt u op een fijne manier aan uw gezondheid. Regelmatig fietsen verbetert uw uithoudingsvermogen en bent u minder snel moe. Daarnaast vermindert het uw kans op hart-en vaatziekten, verhoogde bloeddruk, diabetes type 2 en verschillende soorten van kanker. Fietsen heeft een direct resultaat en is goed voor het mileu.

Met uw A-kaart

  • In ruil voor een A-kaartbon kan u gratis starten.
  • Inruilen doet u met uw eingen A-kaart, aan de start in Bouckenborghpark. 
  • Spaar zeker ook een puntje aan de A-kaartzuil.

 

Praktisch

Zondag 4 juni 2017
Vertrek en aankomst in Bouckenborghpark
Bredabaan 559, Merksem
www.merksem.be/fietseling 
sportantenne.merksem@stad.antwerpen.be, 03 338 72 68

Inschrijven kan ter plaatse tussen 9 en 13 uur.

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!