Deel een taxi en bespaar tot 40 procent

Dankzij een nieuwe taxi-app kan u binnenkort taxidelen met passagiers die dezelfde richting uitrijden. Afhankelijk van het aantal deelnemers spaart u zo 20 tot 40 procent uit. Dit Antwerpse deelsysteem is een primeur voor Vlaanderen.

Begin september lanceren de Antwerpse taxibedrijven taxidelen via hun apps. Dankzij dit taxideelsysteem betaalt u, afhankelijk van de afstand en het aantal andere passagiers, 20 tot 40 procent minder dan het basistarief.

Zo werkt het

Via de taxi-app geeft u uw bestemming of richting aan. De app zoekt vervolgens klanten die dezelfde richting uitrijden. Als de app geen match vindt, ontvangt u een bericht. U kan dan een gewone taxi bestellen of uw rit annuleren.

Voordelen en efficiëntie

Het taxideeltarief heeft een hoger startgeld (6 euro), maar dat deelt u met de andere klanten. Ook wordt voor deelklanten geen wachtgeld (35 euro) en geen toeslag voor nachtritten (2,5 euro) aangerekend. Dit taxideelsysteem biedt zowel voordelen voor de gebruiker als voor de taxibedrijven. U krijgt een voordeliger tarief omdat u een taxi deelt, taxibedrijven kunnen hun taxi's efficiënter inzetten. 

Nog voordeeltarieven

De introductie van dit taxideelsysteem gaat gepaard met een aantal voordeeltarieven:

  • Een degressief tarief op langere afstanden: hoe langer de rit, hoe lager de prijs per kilometer. 
  • Klanten die een taxi bestellen via de taxi-app, genieten een voordeeltarief van 2 euro per kilometer. De klassieke taxirit krijgt een lichte tariefaanpassing: de kilometerprijs stijgt van 2 euro naar 2,10 euro. Het startgeld blijft 2,95 euro.  
  • Ook het voordeeltarief voor luchthavens wordt verder uitgebreid. Het standaardtarief voor ritten naar Zaventem stijgt licht. In ruil krijgt u een verhoging van de wachttijd van 15 naar 30 minuten. Dit forfaitair tarief voor taxivervoer naar Zaventem wordt nu uitgebreid met een gelijkaardig tarief voor de luchthavens van Charleroi en Schiphol. Deze aanpassing levert een prijsvoordeel op voor beide luchthavens van 30 tot 40 euro tegenover het huidige tarief.
1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
PatrickVandergeten1

Ik lees: "Het standaardtarief voor ritten naar Zaventem stijgt licht. In ruil krijgt u een verhoging van de wachttijd van 15 naar 30 minuten. " Dus de prijs stijgt én de wachttijd wordt langer?