Thema Week van de Poëzie: Spelen

District zoekt fotografen en poëten met goesting in 'spelen'

De laatste week van januari is traditiegetrouw 'Week van de Poëzie' in Merksem. U ontdekt dan foto's en gedichten in het Gemeentepark Roosendael. In 2020 draait alles rond het thema 'spelen'. 

Het district kiest voor de ‘Week van de Poëzie’ volgend jaar voor het thema ‘spelen’ omdat het in 2020 exact 100 jaar geleden is dat de Olympische Spelen naar Antwerpen kwamen. Wist u dat er toen nog de disciplines literatuur, beeldhouw- en schilderkunst werden georganiseerd? 

Maar ‘spelen’ verwijst uiteraard naar veel meer dan de Olympische Spelen. Denk bijvoorbeeld aan spelende kinderen of muziek spelen of zelfs zinspelen, kansspelen en toneelspelen.
 

Zend uw creatie in

Alle Merksemse fotografen en dichters, amateurs en professionelen, mogen hun creaties - foto's en gedichten - rond het thema inzenden. De mooiste, origineelste, meest ontroerende... foto's en gedichten kan u van 27 januari tot 18 februari 2020 op grote panelen in het Gemeentepark Roosendael bezichtigen. 

De geselecteerde gedichten en foto’s worden bovendien gepubliceerd in een bundel, kalender of ander origineel drukwerk. 

Laat u uw creativiteit de vrije loop gaan? Bezorg ons dan voor 5 november uw foto of gedicht via poezie.merksem@antwerpen.be. Vermeld uw naam en uw leeftijd.  
 

Praktische informatie

Wat mag u inzenden?
Een zelfgeschreven gedicht of zelfgemaakte foto met vermelding van uw naam, leeftijd en adres. Geplagieerde foto's en gedichten worden gediskwalificeerd. Een gedicht bestaat maximum uit 25 lijnen bestaan en moet getypt of afgedrukt binnengebracht worden of als een Word-bestand per e-mail worden verzonden. Foto's moeten digitaal aangeleverd worden en moeten minimum 1MB of 300 dpi groot zijn.

Voor wanneer?
Wij ontvangen uw gedicht en/of foto graag voor 5 november 2019.

Hoe inzenden?

Gedicht:

  • Stuur bij voorkeur uw gedicht per email in een Word-bestand naar poezie.merksem@antwerpen.be.
  • U kan ook een geprint gedicht afgeven aan de balie van het Merksemse stadsloket met de vermelding 'Week van de Poëzie'.
  • U mag uw geprinte tekst ook per postopsturen naar: Districtshuis Merksem, Burgemeester Jozef Nolfplein 1, 2170 Merksem.

Foto:

  • U kan u foto mailen naar poezie.merksem@antwerpen.be
  • U mag ook uw foto op een usb-stick afgeven aan de balie van het Merksemse stadsloket met de vermelding 'Week van de Poëzie'.

Vergeet zeker niet uw naam en leeftijd te vermelden. Deze gegevens vermelden wij steeds onder alle gedichten en foto's.

Meer info

cultuurantenne.merksem@antwerpen.be of 03 338 72 71

 

Door deel te nemen aan de Week van de Poëzie geeft u district Merksem de toestemming om uw naam en leeftijd te publiceren. 

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!