Eduard Steursstraat Google Maps

Districtenroute - fietspaden Eduard Steursstraat

Op maandag 20 november start de aannemer met de aanleg van nieuwe fietspaden in de Eduard Steursstraat in Schoten. De Eduard Steursstraat wordt tijdelijk enkelrichting vanaf de Kruiningenstraat richting Calesbergdreef/Eethuisstraat.  Deze fietspaden zijn missing links in de districtenroute. 

Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) is gestart met het wegwerken van de ontbrekende stukken in de districtenroute. De districtenroute loopt van Petroleum Zuid door Hoboken, Wilrijk, Berchem, Mortsel, Borgerhout, Deurne, Schoten en Merksem tot aan de Luchtbal. 

Eén van de ontbrekende stukken in de districtenroute zijn de fietspaden in de Eduard Steursstraat. Daar wordt aan beide zijden een enkelrichtingsfietspad aangelegd. De werken starten maandag 20 november en verlopen in drie fases:

  • Fase 1 (20/11 - 22/12)
    De aannemer start met het aanleggen van het fietspad aan de onbebouwde zijde en rooit de bomen. De straat is tijdelijk enkelrichting vanaf de Kruiningenstraat richting Calesbergdreef/Eethuisstraat. Fietsers kunnen in beide richtingen gebruik maken van het fietspad aan de bebouwde kant. 
  • Fase 2 (januari - maart 2018)
    Start nutswerken in de straat. Het doorgaand verkeer kan terug in beide richtingen. 
  • Fase 3 (april - juni 2018)
    De aannemer werkt aan het fietspad langs de bebouwde zijde. De straat is terug tijdelijk enkelrichting vanaf de Kruiningenstraat richting Calesbergdreef/Eethuisstraat. Fietsers kunnen in beide richtingen gebruik maken van het nieuwe fietspad aan de onbebouwde kant.

 In maart 2018 starten de werken aan het gedeelte Winkelstap. 

Meer informatie

Via onderstaande links vindt u onder andere het plan, de omleidingen, de andere missing links in de districtenroute: 

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!