Frietjes eten tijdens de Merksemse Eindejaarsreceptie Tom Cornille

Eindejaarsreceptie 2018: Kom mee klinken op een geslaagd jaar

Tijdens de Eindejaarsreceptie zwaaien we het oude jaar af en klinken we op een geweldig nieuw jaar. Dit jaar vindt het feest plaats op zondag 16 december van 11 tot 14 uur op het Sint-Franciscusplein. Het district trakteert u op lekkers, en bovendien steunt u een goed doel met de extra consumpties die u verbruikt. Redenen genoeg om zeker langs te komen!

Romy De Pauw – Scouts den 41

“De Eindejaarsreceptie is de ideale gelegenheid om tijdens de koude wintermaanden toch eens buiten te komen. Letterlijk! Scouts den 41 zorgde er vorig jaar voor dat iedereen zich kon verwarmen met lekkere glühwein. Onze jeugdbeweging verdiende daar een centje mee bij, maar het was vooral een heel gezellige dag.”

Paula Van Wichelen (midden)

“Ik babbel wat af op de eindejaarsreceptie want ik loop er steeds heel wat oude bekenden tegen het lijf. Samen gezellig bijpraten met iets lekkers erbij. Keuze genoeg overigens aan de diverse drank- en eettentjes. Je gaat zeker niet met honger naar huis!”

Steun Duchenne Parent Project Belgium

Bij alle Merksemnaars viel een uitnodiging voor de Eindejaarsreceptie in de bus. Met het strookje aan de zijkant krijgt u per aanwezig gezinslid twee consumpties. De opbrengst van de extra consumpties die worden gekocht, schenkt het district aan Duchenne Parent Project Belgium.

Duchenne spierdystrofie is een erfelijke spierziekte die je spieren langzaamaan verzwakt en afbreekt. Uiteindelijk is de ziekte fataal omdat de hartspier het begeeft. De ziekte komt bijna uitsluitend bij jongens voor en treft in België ongeveer één kind per gemeente. Ook in Merksem woont er een jongen die lijdt aan Duchenne.

Conny Pelicaen van Duchenne Parent Project Belgium:

“Duchenne Parent Project Belgium is een vereniging van ouders en familieleden van kinderen met Duchenne spierdystrofie. Wij informeren patiënten en hun familieleden en zorgen voor up-to-date informatie over onderzoeken naar Duchenne wereldwijd. We werken samen met wetenschappers, artsen, bedrijven en overheden om het onderzoek naar een behandeling of geneesmiddel voor Duchenne te versnellen. Bovendien streven we naar een betere zorg en hulpmiddelen voor de patiënten. Om dat alles te kunnen realiseren, zijn fondsen en schenkingen zoals de opbrengst van de Eindejaarsreceptie van levensbelang.”

Meer info

https://www.duchenneparentproject.be/
https://www.facebook.com/DuchenneParentProjectBelgium/

1|7
1|7
1|7
1|7
1|7
1|7
1|7
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!