Impressie van de definitieve aanloophelling aan de kant van Merksem

Fietsbrug IJzerlaan: aanloophelling Merksem eind november klaar

Op 13 oktober 2017 starten de laatste werken aan de definitieve aanloophelling van de fietsbrug over het Albertkanaal. Eind november is de fietsbrug helemaal klaar. Fietsers en voetgangers kunnen steeds gebruik blijven maken van de fietsbrug.

Op vrijdag 13 oktober start de aannemer met de afbraak van het laatste overblijvende deel van de aanloophelling van de oude IJzerlaanbrug. Dit is nodig om de definitieve aanloophelling van de fiets- en wandelbrug aan te kunnen leggen. Fietsers met bestemming Groenendaallaan worden omgeleid via de Oude Bredabaan.

Verbinding fietsbrug en Campiniastraat anderhalve maand onderbroken

Om de werken uit te kunnen voeren, wordt vanaf 13 oktober de doorgang onder de Ingenieur Menneslaan, ter hoogte van de waterzuivering aan IJskelder, afgesloten voor alle verkeer. De vroegere Ingenieur Menneslaan kruisen is dan niet langer mogelijk en het fietspad in de Campiniastraat kan niet bereikt worden vanaf de fietsbrug. Fietsers volgen de omleiding via de Oude Bredabaan om de Groenendaallaan te bereiken.

Tegen eind november kunnen voetgangers en fietsers opnieuw gebruik maken van de verbinding tussen IJskelder en de Oude Bredabaan. 

Beurtelings verkeer op de Vaartkaai

Het wegverkeer dat tot nu werd omgeleid via de doorgang onder de Ingenieur Menneslaan, keert terug naar de Vaartkaai. Waar de oude IJzerlaanbrug stond, moet het verkeer beurtelings passeren op de Vaartkaai. Voor voetgangers en fietsers worden op de Vaartkaai twee veilige oversteekplaatsen ingericht.

Omleiding fietsers via Bredabaan
Omleiding fietsers via Bredabaan

Fietsbrug eind november klaar

Meteen na de afbraak van de oude helling wordt de definitieve aanloophelling van de fiets- en wandelbrug afgewerkt. Eind november is de nieuwe brug helemaal klaar en verdwijnt de tijdelijke stelling.

Nadien gaan de werken in de omgeving verder. Rond de aanloophelling van de fietsbrug in Merksem wordt het nieuwe park afgewerkt. Verderop richting de Groenendaallaan wordt tussen de bermen van de oude aanloophelling een tijdelijke weg aangelegd. Ook de Vaartkaai wordt verder afgewerkt en het Albertkanaal verbreed. Tegen de zomer van 2018 moeten deze werken voltooid zijn.

Plan aanloophelling en tijdelijke weg naar de Groenendaallaan
Plan aanloophelling en tijdelijke weg naar de Groenendaallaan

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!