Imane werkte als YOUCA-student één dag in district Merksem

"Heel leerrijk, zo'n kijkje achter de schermen van een district"

Op 19 oktober is het Youth for Change and Action-dag, of kortweg YOUCA. Heel wat jongeren gaan dan één dag werken en steunen daarmee een goed doel. Imane kwam ons district versterken en vertelt over haar dag.

"Ik ben Imane Ramzi, 20 jaar oud en leerling deeltijds onderwijs in de opleiding 'bakkerij'. Vorig jaar deed ik al eens mee aan de Youca-dag. Toen was ik onthaalbediende in de hoofdzetel van de stad, Den Bell. Ik vond het een heel leuke ervaring en daarom schreef ik me dit jaar opnieuw in."

"Dit jaar sprak de job van kabinetsmedewerker bij N-VA-politica Liesbeth Homans me het meest aan, maar die functie was al ingenomen toen ik me inschreef. Een dag meedraaien in een district leek me ook erg interessant en dus gaf ik mezelf op voor de job in Merksem."

"Een van mijn collega's-voor-één-dag gaf me eerst een rondleiding in het districtshuis. Daarna volgde een overleg met de medewerkers van de dienst Stedelijk Wijkoverleg. Op de middag vond er nog een lunchvergadering met de cultuurmedewerkers en de bevoegde schepen plaats."

"'s Namiddags werkte ik bij de Jeugddienst in Kasteel Bouckenborgh. Tijdens de herfstvakantie gaat daar het Speelkasteel open. Dat is een project waarbij kinderen tijdens de schoolvakanties gratis kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten. Deze avond vindt er een voorbereidingsmoment voor de monitoren plaats. Ik hielp vandaag mee aan de invulling van die avond en maakte onder andere een creatief schema waar de monitoren straks hun voorkeuren en ideeën in kunnen noteren." 

"Het was een leuke dag en erg interessant om eens een kijkje te nemen achter de schermen van een district. Ik wil de medewerkers van het district bedanken voor hun hartelijke ontvangst."
 

Meer info

Het loon dat de leerlingen verdienen met hun werk wordt geschonken aan een jongerenproject van Trias ngo in El Salvador en zeven projecten in België.

www.youca.be

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!