Hoogmolenbrug

Hinder Hoogmolenbrug

Van 4 februari tot 19 maart 2019 zijn nutswerken gepland aan de Hoogmolenbrug. Via de brug wordt er een gasleiding en kabeldistributie over het Albertkanaal geleid. De brug wordt echter over enkele jaren afgebroken en vervangen. De leiding en kabels zullen daarom onder het Albertkanaal door getrokken worden via een spectaculaire boring die start ter hoogte van de Korte Braamstraat. 

De nutswerken voor de gasleiding en de kabeldistributie zijn gepland van 4 februari tot 19 maart 2019. Tijdens deze periode kan het autoverkeer via de Hoogmolenbrug Schoten enkel uitrijden. In de Deurnesteenweg, tussen Hoogmolenbrug en Bischoppenhoflaan, wordt namelijk één weghelft richting Wijnegem ingenomen als werfzone. 

Het verkeer vanuit richting Deurne en Wijnegem naar Schoten wordt omgeleid via de Brug van den Azijn of via de brug van de Houtlaan. 

Voor fietsers en voetgangers blijft het steeds mogelijk om de Hoogmolenbrug in beide richtingen te gebruiken. 

Heropbouw Hoogmolenbrug

De plannen voor de heropbouw van de Hoogmolenbrug hebben vorm gekregen en ondertussen staan ook de details vast. Naast de verdere uitbouw van het Albertkanaal, wordt er vooral ingezet op de vermindering van de verkeersdruk in het centrum van Schoten en op de verkeersveiligheid voor auto, fietser én dier.

Nog tot 20 februari 2019 loopt het openbaar onderzoek in het kader van de herbouw van de Hoogmolenbrug.

Bekijk het openbaar onderzoek op het Omgevingsloket

Infomarkt

Om alle geïnteresseerden goed te kunnen informeren, organiseert de Vlaamse Waterweg in samenwerking met gemeente Schoten een infomarkt over de Hoogmolenbrug.

De infomarkt vindt plaats op donderdag 7 februari 2019 van 17 tot 20 uur in het Kasteel van Schoten (Kasteeldreef 61). 

U kan vrij in- en uitlopen en er zijn permanent specialisten van De Vlaamse Waterweg aanwezig om vragen en opmerkingen te beantwoorden. Aan de hand van infopanelen en plannen komt u alles te weten over de ligging en het uitzicht van de nieuwe brug, over de aansluitingen op de bestaande wegen en fietspaden en uiteraard over de invulling van de site van de huidige Hoogmolenbrug.

Meer info

Gemeente Schoten
Vlaamse Waterweg/Hoogmolenbrug 

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!