kerstboom

Kerstboomophaling

U kan de tweede, derde en vierde week van januari uw kerstboom meegeven met de huisvuilophaling. Lees hier wanneer en hoe u uw kerstboom mag aanbieden.

Ophaling door stadsdienst of breng naar containerpark

Je kan je kerstboom laten ophalen door de stadsdiensten of zelf naar het containerpark brengen.

  • Laten ophalen: U legt uw kerstboom zonder versiering, aarde of bloempot voor uw gevel. Zorg ervoor dat er voor voetgangers steeds een doorgang beschikbaar blijft van 1,5 meter.
  • Naar het containerpark: Je kan je kerstboom naar elk van de 8 geopende containerparken van de stad brengen. Daar kan hij gratis bij het snoeihout.

 

Wanneer?

Tijdens de maand januari komt de stad uw kerstboom ophalen. Dat kan van maandag 7 tot en met vrijdag 1 februari op dezelfde dag als de gewone huisvuilophaling. Dit geldt ook voor gebieden die sorteerstraatjes gebruiken.

 

Bewoners met huisvuilophaling

  • Indien u een dagophaling hebt, zet u de boom buiten van 20 uur 's avonds tot 7 uur 's ochtends.
  • Voor de nachtophaling zet u de kerstboom buiten tussen 18 en 21.30 uur.

Twijfelt u? Bekijk www.antwerpen.be/ophaalkalender of via de recycle-app (Recycle!) op uw smartphone. 

 

Bewoners met sorteerstraatjes

Indien u woont in een gebied waar er verplicht sorteerstraatjes gebruikt worden, dan geldt deze regeling ook voor u. Op www.antwerpen.be/ophaalkalender kunt u vanaf 1 januari na ingave van uw adres zien op welke dagen de ophaling van uw kerstboom voorzien wordt. U vindt de hele lijst met de juiste ophaaldata per straat met sorteerstraatje ook in bijlage bij dit artikel. U zet uw kerstoom steeds buiten de avond voorafgaand aan de ophaling en vanaf 20u tot ten laatste 7 uur op de ochtend van de ophaling. 

Bewoners van autovrije buurten zoals het Groen Kwartier en de Zuidervelodroom dienen hun kerstboom aan te bieden aan één van de inritten van het domein, niet aan de voordeur of sorteerstraat.

15 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
dirkdaemen

Ik heb mijn kerstboom vrijdag 11.01.2019 buiten gezet volgens de regels , en deze is niet afgehaald ? moet hij nu terug binnen tot vrijdag 18.01 ? vind ik eigenlijk niet zo tof ! mvg Dirk Daemen

Jouw avatar
lieve.come@pandora.be

idem ter hoogte van, Thibautstraat 56 te Deurne

Jouw avatar
Shiara.Driesen

Ook hier (Bosschaert De Bouwellei te Deurne) werd de kerstboom niet opgehaald.

Jouw avatar
Tinevandewiele

Ook bij ons (Euterpestraat 19 te Berchem) werd de kerstboom vandaag niet opgehaald. Wordt dit vandaag nog gedaan of moeten we deze nu opnieuw in voortuin leggen? Laat u ons zo snel mogelijk iets weten?

Jouw avatar
Merksem72

Ook bij ons (Merksemheidelaan 72 te Merksem) werd de kerstboom niet opgehaald. Gaat deze vandaag opgehaald worden?

Jouw avatar
sharonvandev

Ook bij ons, Jan Van Rijswijcklaan (2020 Antwerpen), werd de kerstboom niet opgehaald.

Jouw avatar
FaithVanNoten

Ik kwam ook opzoeken of ik me niet vergist heb van datum. Ook onze kerstboom werd volgens instructies gisterenavond buitengezet en niet opgehaald. (Jan Palfijnstraat, 2060 Antwerpen) Ook ik ben nieuwsgierig of we hem kunnen laten liggen?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Dirk, Lieve, Shiara, Tine, Joeri, Sharon en Faith, onze excuses voor het ongemak. De kerstbomen mogen jullie laten liggen, deze worden nog opgehaald.

Jouw avatar
Paul.scheers@btinternet.com

geen kerstboom ophaling gezien op 11/01 in De Beuckerstraat!! hopelijk wordt die opgehaald o vrijdag 18/01 ? Paul

Jouw avatar
VeroniqueVM

Mijn kerstboom werd ook niet opgehaald in De Beukelaerlaan te Ekeren. Hij ligt intussen tussen de auto’s want hij neemt te veel plaats in op de stoep. Hopelijk wordt deze snel opgehaald?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Veronique en Paul, onze excuses voor het ongemak. We zorgen ervoor dat uw kerstboom wordt opgehaald.

Jouw avatar
virgotto

Ook in de Cruyslei ligt mijn kerstboom al sinds vorige zondag klaar voor de ophaling van zondagnacht. Alles werd opgehaald behalve de kerstboom, deze maandag ligt hij er na de ophaling nog steeds. Er hangt niets meer in, de pot is er af, dus ik zie geen enkele reden.

Jouw avatar
hfestjens

Onze Kerstboom werd vandaag niet opgehaalde ,net zoals verleden jaar.... wanneer komen jullie deze oppikken aub? Tirinusstraat 15 te Deurne. Alvast bedankt vr snelle reactie.

Jouw avatar
jeannine

op vrijdag 18 januari kerstboom buitengezet. Is nog niet opgehaald. Veldstraat 8 2180 Ekeren. Bedankt voor reactie

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Virgotto, Hannelore, Jeannine, onze excuses voor het ongemak. We hebben de betreffende sectoren op de hoogte gebracht om ze alsnog op te halen.