Fietsers in voetgangerstunnel verlicht met regenboogkleuren. Lucid

Laat in Antwerpen iedereen stralen

Heeft u het al gezien? In de stad is op veel plaatsen 'de stralende A' vervangen door een regenboog-A. Zo wil Antwerpen tonen dat ze achter holebi's en transgenders staat. Ook u kan die boodschap mee uitdragen. Haal vanaf 20 juni een regenboogpin en speld ze op.

Antwerpen = regenboogstad

Op 11 juni is Antwerpen ontwaakt in een regenboogstad. Op heel wat stadslocaties is het stadslogo 'de stralende A' vervangen door een stralende regenboog-A. Zowel online als in het straatbeeld is de regenboog-A tot eind juni te zien. Zo zijn de regenboogzebrapaden aan het kruispunt van de Suikerrui met de Ernest Van Dijckkaai en op het kruispunt van de Lange Koepoortstraat met de Minderbroedersrui en de Sint-Paulusstraat opnieuw ingekleurd. Recent werd ook nog een regenboogzebrapad ingehuldigd aan de Draakplaats.

In de nacht van zondag 10 op maandag 11 juni werd het MAS, de inkomhal van het Centraal Station en de voetgangerstunnel met regenboogkleuren verlicht. Heeft u dit gemist? Geen probleem. Ook op maandag 11 en dinsdag 12 juni kan u dit regenboogspektakel nog bewonderen.

  • MAS: van maandag 11 juni om 21.30 uur tot dinsdag 12 juni om 6 uur

  • Voetgangerstunnel: van maandag 11 juni om 6 uur tot dinsdag 12 juni om 22 uur

  • Centraal Station: maandag 11 juni van 00 uur tot zondag 17 juni om 24 uur

Laat Antwerpen mee stralen

Wil u graag de boodschap ' In Antwerpen kan iedereen stralen' mee uitdragen? Steek dan een pin met een stralende regenboog-A op. Zo toont u op een eenvoudige maar krachtige manier dat u achter holebi's en transgenders staat. En dat u gelooft in diversiteit en respect. Niet door te focussen op wat ons zogezegd onderscheidt, zoals seksuele geaardheid, maar door wat ons bindt: het verlangen naar respect, liefde en waardering.

Haal de pin vanaf 20 juni gratis op in de stadsloketten en politiekantoren (zolang de voorraad strekt). Later bieden nog meer stedelijke locaties de pin aan. We houden u op de hoogte. De pin zal te verkrijgen zijn tot en met de Antwerp Pride van 8 tot 12 augustus.

Juni pride-maand

17 mei is internationale dag tegen Homofobie en Transfobie. En juni is in heel wat landen dé pride-maand. Bovendien is Antwerpen eind juni gaststad voor de European Transgender Council, een conferentie die transgenders op de kaart wil zetten. De pride-maand is meteen ook de aanloop naar onze eigen Antwerp Pride van 8 tot 12 augustus.

Lees meer over de Antwerp Pride.

 

Lucid 1|6
Lucid 1|6
Lucid 1|6
Lucid 1|6
Lucid 1|6
Lucid 1|6

Voor de campagne 'In Antwerpen kan iedereen stralen' kan de stad Antwerpen rekenen op de steun en expertise van Unia, Het Roze Huis en de Antwerp Pride.

6 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
kitty.vanson@stad.antwerpen.be

Super initiatief

Jouw avatar
MagdaVL

Fantastisch... Maar verander ff het blauw en paars van plaats op t Mas ,,😀

Jouw avatar
JorisVergauwen

Rood, Oranje, Geel, Groen, Blauw, Indigo (een blauwtint) en Violet (een lichtere blauwtint). D'r zit nergens paars in een regenboog :p

Jouw avatar
Vivke21

Proficiat , Antwerpen :-)

Jouw avatar
nancy.vandevelde

Mooi en geeft de Stad kleur. Proficiat met dit initiatief.

Jouw avatar
dvermeyen

Bijzonder mooi, Stad Antwerpen. Nu nog zorgen voor een effectief vervolgingsbeleid (die naam waardig) voor al wie LGBT'ers het zonlicht in de ogen niet gunt, en dit op een gewelddadige manier duidelijk maakt.