Elisabeth bij het spel dat ze voorbereidde tijdens YOUCA-dag

“Mijn visie op werken is veranderd door de YOUCA-dag”

Op 18 oktober was het Youth for Change and Action-dag. Heel wat jongeren gingen één dag werken en steunen daarmee een goed doel. Elisabeth kwam de districtsmedewerkers versterken en vertelt over haar dag.

“Ik werd in het districtshuis ontvangen door Son, een collega van Wijkoverleg. Grappig eigenlijk, want ik ontmoette haar een tijdje terug al bij mijn thuis. Ze bracht toen brieven rond en gaf info over de wegenwerken in onze straat.

Son vertelde me dat de wijkwerking van het district draait rond communicatie over en participatie. Merksemnaars informeren over werken en projecten in het openbaar domein, maar hen er waar mogelijk ook echt bij betrekken, bijvoorbeeld door te vragen aan welke speeltuigen zij nood hebben in hun wijk.

Ik ging mee een bewonersbrief bussen in De Biezen over de werken die er in de straat staan gepland. Het deed me inzien dat je als districtsmedewerker niet constant achter je computer zit. Ook taken en afspraken buitenshuis horen erbij. Da’s een fijne afwisseling.

Toen we terugkwamen was het al etenstijd. Ik schoof gewoon mee aan tafel bij mijn ‘collega’s voor één dag’.

Daarna werd ik verwacht bij de jeugddienst in kasteel Bouckenborgh. Karel vertelde me dat er een infoavond voor de animatoren van Speelkasteel zou plaatsvinden. Ze brainstormen over de activiteiten die ze tijdens de herfstvakantie voor de Merksemse kinderen organiseren. Dat doen ze aan de hand van een associatiespel dat ik mee mocht voorbereiden. Een toffe opdracht want ik kon creatief bezigzijn en ik had het gevoel dat ik echt iets kon bijdragen. De collega’s van de jeugddienst gaven mij de vrijheid om ervan te maken wat ik wilde.

Op het einde van de dag zat ik nog samen met de communicatiemedewerker van het district. Ik vertelde haar over mijn dag en samen maakten we het bericht dat u zonet heeft gelezen!

Ik vond de YOUCA-dag niet alleen heel tof. Het was ook een heel leerrijke dag en het verruimde mijn visie op werken.”

Meer info

https://www.youca.be/

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!