Frederik Beyens

Nieuwe paden maken Merksemse parken nog aangenamer

De aanleg van nieuwe paden zorgt ervoor dat het nog aangenamer vertoeven is in de parken in Merksem. Wandelaars en fietsers doorkruisen het Gemeentepark of Runcvoortpark op weg naar de markt, het zwembad of de bibliotheek. Of ze komen er even van de rust genieten. 

Wandelaars en fietsers maken vlot gebruik van de nieuwe paden in de parken. Daarnaast zorgen voldoende banken, vuilbakken en de nieuwe LED-verlichting dat het aangenaam vertoeven is. Een aantal bezoekers delen graag hun ervaringen. 

Aan het Runcvoortpark treffen we Robert Murphy, een Ier die al zeven jaar in Merksem woont.

Bezoeker in het Runcvoortpark Frederik Beyens
"Elke dinsdag wandel ik door het park naar de markt om er groenten en fruit te kopen. Het nieuwe pad vind ik een hele verbetering. Er staan nu geen grote plassen meer, dus raak ik zonder natte voeten op de markt. Ik stap graag door het Runcvoortpark omdat het er rustig is."

Isabelle Bessi bezoekt bijna wekelijks de bibliotheek in de Van Heybeeckstraat en maakt gebruik van de paden in het Gemeentepark. 

Bezoeker in het Gemeentepark Frederik Beyens
"Ik wandel soms door het Gemeentepark om naar de bib te komen. Vroeger kwam ik hier ook geregeld met de kinderen in de speeltuin spelen, maar daar zijn ze nu te groot voor geworden. Ik vind het een goede zaak dat steeds meer mensen het park gebruiken om met de fiets of te voet naar de andere kant van Merksem te gaan. Bewegen is gezond en het zorgt wellicht ook voor wat minder auto’s in deze drukke buurt."

Bij het zwembad ontmoeten we Jean Senten, een sportieve senior uit Merksem. 

Bezoeker in het Gemeentepark Frederik Beyens
"Ik moet van de dokter veel bewegen, dus ik wandel regelmatig door de parken. In Merksem hebben we gelukkig nog heel wat natuur. Dat is gemakkelijk en aangenaam omdat ik hier in de buurt woon. Er staan ook voldoende bankjes om even uit te blazen. Soms kom ik hier zwemmen, maar niet dikwijls. Ik zit wel vaak in het water omdat ik aan kanovaren doe. Zo heb ik net deelgenomen aan de Elfstedentocht in Nederland. Op zes dagen legde ik de tweehonderd kilometer af met de kano."

In de speeltuin in het Gemeentepark spreken we Annik Delaet aan. Zij zit op een bankje haar driejarig nichtje te grimeren.

Bezoeker in de speeltuin in het Gemeentepark Frederik Beyens
"Ik kom hier heel vaak. Soms stap of fiets ik door het park om sneller aan de andere kant van Merksem te komen, maar op andere momenten zoals nu kom ik naar hier om me te amuseren met mijn nichtje. Met haar loopfietsje is het al een heel avontuur om naar het park te komen. Hier spelen we in de speeltuin of doen we andere spelletjes. Straks komt ook haar oma nog even langs en maken we er een leuke voormiddag van met ons drie."

Wist u dat

De paden doorheen de verschillende parken zijn aangename verbindingen om u in Merksem te verplaatsen. Daarnaast helpen ze u om voldoende te bewegen. Enkele voorbeelden van routes door de parken: 

  • Wist u dat de afstand van de Nieuwdreef tot aan het zwembad door het Gemeentepark slechts 1km is? Vanaf het Kroonplein is de afstand ongeveer 600m. De ideale manier om uw zwembeurt extra sportief te starten.
  • Wist u dat u van het pad aan de Rodeloopstraat naast de Merksems Tennisclub door het Runcvoortpark ongeveer 700m verwijderd bent van de markt? 
  • Wist u dat u via de parking aan de Oudebareellei naast de voetbalvelden uitkomt op de Gaston Berghmansdreef? Slechts zo'n 360m stappen alvorens u kan gaan winkelen op de Bredabaan. 
  • Wist u dat u van de Nieuwdreef door het Runcvoortpark en het Gemeentepark ongeveer 1,15km verwijderd bent van de bibliotheek van Merksem? 
  • Wist u dat er voor lopers het loopparcours Groen Hart is? Die omvat een lus van exact 1km en een afstandsaanduiding om de 100m. Daarnaast is er een sprintstrook van 60m. Wie daar nog niet genoeg mee heeft, kan door het Gemeentepark, langs de Parkweg en de Gaston Berghmansdreef zijn looptocht verderzetten richting Bouckenborghpark.

Verwante info:

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
yvette_k

Wat natuur opsnuiven en relaxen in onze mooie Merksemse parken... Super!