vuilnisophaler

Ophaalkalender 2018

Eind 2017 heeft u het magazine ‘Minder Afval Kalender’ in uw brievenbus ontvangen, deze bevat ook uw ophaalkalender voor 2018.

De ophaalkalender voor 2018 is ondertussen verdeeld. De gekende kalender werd uitgebreid tot een magazine dat ook nuttige informatie over sorteren, recycleren en tips om afval te vermijden, bevat.

Geen wijzigingen

Ten opzichte van vorig jaar zijn er geen wijzigingen of verschuivingen. De enigste uitzondering zijn een paar straten in Hoboken waar er voortaan dagophaling is in plaats van nachtophaling.  De wijziging geldt voor volgende straten:

  • Boombekelaan
  • Congobootstraat
  • Maccabilaan
  • Smallandlaan
  • Zandkamp

Geen kalender ontvangen?

Indien u de kalender niet heeft ontvangen dan kan u die nog verkrijgen via:

  1. onze website www.antwerpen.be/ophaalkalender. De kalender voor 2018 staat vanaf 1 januari online.
  2. het installeren van de recycle-app op uw smartphone via www.ophaalkalender.be of in de app-store
  3. een exemplaar in uw districtshuis
  4. het Stedelijk Contactcenter (03 22 11 333) indien u niet over een computer beschikt en u zich ook niet kunt verplaatsten naar het districtshuis
21 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Ilse.Everaerts

Beste Ik heb de ophaalkalender nog niet gekregen, dus wou zoals hierboven staat via de link www.antwerpen.be/ophaalkalender verkrijgen. Wanneer ik echter mijn adres invoer en de ophaalkalender download, krijg ik de kalender van 2017 en niet die van 2018. Kan dit nagekeken worden aub? Bedankt. mvg, Ilse E.

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Ilse, de kalender staat pas 1/01 online. Maar er wijzigt niets aan de afvalophaling indien u niet in één van de straten onder bovenstaand artikel woont.

Jouw avatar
eliane

Beste, Mag ik er op wijzen dat dit het tweede jaar is dat wij geen afhaalkalender in de brievenbus hebben gekregen. Dit voor de mensen die geen computer hebben. Het gaat over de Rietschoorvelden te Merksem, de laagste nummers. mvg. ES

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Eliane, onze excuses hiervoor. We geven door dat er iets mis ging bij de bedeling. Mensen die geen computer hebben, kunnen voor een papieren ophaalkalender steeds terecht bij hun stadsloket.

Jouw avatar
Toopeke

Beste, gelieve tevens te noteren dat ook wij, woonachtig in de Melgesdreef geen ophaalkalender mochten ontvangen. Ik probeerde deze te downloaden - zou vandaag online staan - maar ook dat functioneert niet... Ils

Jouw avatar
MagdaCarpentier

Beste, Ook wij hebben dit magazine ‘Minder Afval Kalender’ niet in onze brievenbus ontvangen. Ik heb hem ondertussen al gedownload via de website maar ik wou het toch even melden. Adres: Nijverheidslei in Ekeren

Jouw avatar
figaroke1

Beste,de ophaalkalender voor 2018 staat nog niet online nietegenstaande jullie hadden aangekondigd vanaf 01 januari 2018 mvg, G.Hofmans

Jouw avatar
sabpat

kan het kloppen dat de ophaal kalender er nog steeds niet op staat mvg

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Ilse, Guido en Sabine, onze excuses hiervoor. Door technische problemen staan nog niet alle kalenders online. Dit wordt zo snel mogelijk opgelost.

Jouw avatar
georgessteger

4.1.18: 15:15 afvalkalender nog niet online: zou op 1.1.18 gebeuren. neptunusstraat 80 2600 Berchem. Hebben brochure niet gehad. Bravo:gemakkelijk met de moderne middelen; werkt dikwijls niet. Georges Steger

Jouw avatar
LiesMiroMayte

Beste, Ik kreeg de "Minder Afval Kalender" district Borgerhout. Tussen blz 8 en 9 steekt een stratenplan zodat je de juiste kalender kan raadplegen. Op Turnhoutsebaan zijn geen even nummers vermeld... Hoe kan dat ? Ik weet graag welke van de zeven kalenders ik gebruik, zelfs al zijn er geen wijzigingen. Bij feestdagen is er nl verwarring bij de nachtophaling.

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Georges, onze excuses voor het ongemak. Door technische problemen staan nog niet alle kalenders online. Dit wordt zo snel mogelijk opgelost. Uw huisvuil wordt opgehaald op maandag. U mag uw huisvuil dus aanbieden tussen zondagavond 20u en maandagochtend 7u. U kan uw kerstboom mee buitenzetten voor ophaling op 8, 15 en 22 januari.

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Liesbeth, bedankt voor uw opmerkzaamheid, we geven het door. Voor de oneven huisnummers op de Turnhoutsebaan geldt ophaalkalender 6. Uw ophaling gebeurt de nacht van woensdag op donderdag. U mag uw huisvuil buiten zetten op woensdagavond tussen 18u en 21u30.

Jouw avatar
figaroke1

wanneer komt nu eindelijk de ophaalkalender van 2018 online ?????we zijn al 9 januari en nog steeds lege pagina mvg, Hofmans

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste figaroke1, er was een probleem met de website. Hij werkt terug zodat u nu uw kalender kan raadplegen.

Jouw avatar
LiesMiroMayte

Beste, in uw reactie van 5 januari 2O18 om 13u49 vermeldt u opnieuw de ophaalkalender van de oneven nummers, maar die heb ik dus al. Ik informeerde naar de ontbrekende verwijzing naar de kalender van de even nummers. Ik weet welk ophaalmoment dat is, maar ik krijg graag de juiste kalender door voor nazicht van de feestdagen.

Jouw avatar
LiesMiroMayte

Ondertussen heb ik het al online gevonden (via:www.antwerpen.be/ophaalkalender): het is niet kalender 6 maar wel 10.

Jouw avatar
AnneVW

We zijn al 13 maart. Ook ik heb geen afvalkalender ontvangen. Misschien zat hij verborgen in een blaadje over afval. Voor er besparingen waren op papier - een goede zaak maar niet voor die kalender - had ik steeds mijn kalender in de schuif. Ik hou er niet van om net voor het slapengaan mijn computer te openen (die trouwens ook weer anders werkt dan de vorige windows) om te zoeken of ik nu blauw of papier mag buiten zetten. Toen ik eens verkeerd buiten gezet had , kwam iemand mij aan de deur vertellen dat er een gas-boete verbonden was aan verkeerd buiten zetten. Gisteren hoorde ik een nog erger verhaal over gas-boetes : 3 meisjes hadden hun stoel voor hun huis op het voetpad gezet om te genieten van de zon. HEBT U EEN TERRASVERGUNNING ? Eh... nee. 160 euro. Waar of niet ? DUS GRAAG TERUG AAN HEEL ANTWERPEN EEN PAPIEREN AFVALKALENDER !! En wat extra exemplaren op het gemeentehuis misschien voor wie hem toch niet meer vindt .

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste AnneVW, de verdeling was rond eind 2017. Er is waarschijnlijk een fout gebeurd met de verdeling. De kalender zit dit jaar in een magazine met tips over recycleren, sorteren en afval vermijden. U kan nog steeds een exemplaar verkrijgen in een districtshuis.

Jouw avatar
joris.goedbloed@skynet.be

Pieter Verbertstraat Berchem, ook niets ontvangen.

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Joris, u kan een kalender ophalen in het districtshuis of downloaden via www.antwerpen.be/ophaalkalender.