Geef uw papier en karton een veilige thuisFostplus

Papier en karton correct aanbieden

Papier en karton wordt wekelijks of tweewekelijks aan huis opgehaald, tenzij in gebieden met verplichte sorteerstraatjes. U hoeft hiervoor niet te betalen. Bied papier en karton correct aan in een gesloten kartonnen doos, goed samengebonden met (natuur)touw zodat het niet kan wegwaaien. Papier en karton kan u ook gratis naar het containerpark brengen.

Enkele aandachtspunten en tips

  • Bied papier en karton correct aan in een gesloten kartonnen doos, goed samengebonden met (natuur)touw zodat het niet kan wegwaaien (verwijder alle plastic folie van het papier). Dat maakt het werk van de afvalophalers makkelijker en zorgt voor een properder straatbeeld.
     
  • U kan papier en karton ook in een blauwe container aanbieden. Deze is te verkrijgen in de privéhandel. U hoeft hier geen sticker op te kleven.
     
  • Bij papier en karton horen papieren en kartonnen verpakkingen, tijdschriften, kranten, kartonnen dozen, postkaarten, enzovoort. 
     
  • Behangpapier, broodzakken, keukenrol, plastic zakken en vettige pizzadozen zijn geen papier of karton.

Controleer uw ophaalkalender thuis of op deze site om te zien wanneer u uw papierafval kan aanbieden.

Geef uw papier en karton een veilige thuisFostplus
2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Robby Geldof

Beste, Mij werd gezegd dat mijn kartonnen doos met papierafval niet werd meegenomen omdat de doos toegeplakt was met tape. Dit was gewoon de doos uit de winkel die ik niet heb toegeplakt, maar dit wel was geweest in de winkel. Moet je dan die tape, die de doos bijeenhoudt verwijderen?

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Beste Robby. Strikt genomen mag het inderdaad niet en zou je de tape het beste verwijderen. We verkiezen natuurtouw of papiertape.