Stadsmedewerkers vegen bladeren op

Ruim mee bladeren in de herfst

In de herfst vallen de bladeren, met alle gevolgen van dien. Op het wegdek worden ze plat gereden tot een gladde brij. En ze verstoppen de riolen. Vergeet dus niet uw stoep bladvrij te houden.

De veegdienst houdt de goot, het fietspad en het voetpad vrij in straten waar er veel bomen staan. Deze inspanningen van de veegdienst volstaan niet altijd.

Antwerpenaars moeten voor hun eigen woning de stoep bladvrij maken. Dat staat zo in het politiereglement. Dit kunt u vergelijken met het sneeuwvrij houden van de stoep voor de eigen woning in de winterperiode.

Wie de bladeren voor zijn deur bijeen veegt, kan die kwijt in de groencontainer, bij het containerpark, in een compostbak of in de GFT-afvalzakken. Bladeren mogen niet in de goot belanden, want dat kan leiden tot verstopping van de riolen.

Meer info

stedelijk contactcenter stad Antwerpen
tel. 03 22 11 333

7 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
bartwilssens

Is het niet mogelijk om in de Jaak van Rillaerlaan op de midden pleintjes een bladkorf te plaatsen voor de afgevallen bladeren van bomen in te verzamelen?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Bart, omdat de bladkorven meer sluikstort dan bladeren aantrokken worden deze niet meer geplaatst.

Jouw avatar
G.Lenders

Altijd gemakkelijk de burger hiervoor te laten opdraaien. En wat doet de stad op de plekken waarvoor zij verantwoordelijk is? Niets. Schande!!

Jouw avatar
robertvandepaer

Beste, Ben graag bereid om dit te doen,maar er is wel een groot gemis om deze weg te krijgen,daar niet alles ineen groene container kan gedaan worden. Vroeger was er een mand voorzien waardoor deze problemen opgelost werden.

Jouw avatar
WernerB

De burger mag ook iets doen ja G. lensers

Jouw avatar
dolfimake@yahoo.co.uk

Ik wil eigenlijk reageren op 1v/d reacties:iedere inwoner van onze stad zou MOETEN kuisen voor eigen deur!!!!de mensen van de stadsdienst doen wel hun best(de meesten toch..)maar het is de lakse mentaliteit vd "bevolking"die te wensen overlaat,overal;op straat,in parken zelfs op de Schelde!!Ik ben ne pure Antwerpenaar en fier op mijn stad maar zo triest en kwaad op de afval-en sluikstorters!!

Jouw avatar
jules2009

Gebruik het personeel van de groendienst als die er nog zijn en gebruik vooral gemotiveerde mensen en geen dagloners of tijdelijk tewerkgestelden. Wanneer ge deze personen bezig ziet krijg ik de kriebels om die borstel of schop uit hun handen te trekken en ze zouden nog blij zijn ook. Zulke luie arbeiders heb ik nog nooit gezien. Natuurlijk is het Kiel hier misschien een uitzondering en is het in de andere wijken properder, maar ik denk dat dit utopisch is.