Stadsmedewerkers vegen bladeren op

Ruim mee bladeren in de herfst

In de herfst vallen de bladeren, met alle gevolgen van dien. Op het wegdek worden ze plat gereden tot een gladde brij. En ze verstoppen de riolen. Vergeet dus niet uw stoep bladvrij te houden.

De veegdienst houdt de goot, het fietspad en het voetpad vrij in straten waar er veel bomen staan. Deze inspanningen van de veegdienst volstaan niet altijd.

Antwerpenaars moeten voor hun eigen woning de stoep bladvrij maken. Dat staat zo in het politiereglement. Dit kunt u vergelijken met het sneeuwvrij houden van de stoep voor de eigen woning in de winterperiode.

Wie de bladeren voor zijn deur bijeen veegt, kan die kwijt in de groencontainer, bij het containerpark, in een compostbak of in de GFT-afvalzakken. Bladeren mogen niet in de goot belanden, want dat kan leiden tot verstopping van de riolen.

Stadsmedewerker Viona geeft alvast het goede voorbeeld

 

Meer info

stedelijk contactcenter stad Antwerpen
tel. 03 22 11 333

16 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
bartwilssens

Is het niet mogelijk om in de Jaak van Rillaerlaan op de midden pleintjes een bladkorf te plaatsen voor de afgevallen bladeren van bomen in te verzamelen?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Bart, omdat de bladkorven meer sluikstort dan bladeren aantrokken worden deze niet meer geplaatst.

Jouw avatar
G.Lenders

Altijd gemakkelijk de burger hiervoor te laten opdraaien. En wat doet de stad op de plekken waarvoor zij verantwoordelijk is? Niets. Schande!!

Jouw avatar
robertvandepaer

Beste, Ben graag bereid om dit te doen,maar er is wel een groot gemis om deze weg te krijgen,daar niet alles ineen groene container kan gedaan worden. Vroeger was er een mand voorzien waardoor deze problemen opgelost werden.

Jouw avatar
WernerB

De burger mag ook iets doen ja G. lensers

Jouw avatar
dolfimake@yahoo.co.uk

Ik wil eigenlijk reageren op 1v/d reacties:iedere inwoner van onze stad zou MOETEN kuisen voor eigen deur!!!!de mensen van de stadsdienst doen wel hun best(de meesten toch..)maar het is de lakse mentaliteit vd "bevolking"die te wensen overlaat,overal;op straat,in parken zelfs op de Schelde!!Ik ben ne pure Antwerpenaar en fier op mijn stad maar zo triest en kwaad op de afval-en sluikstorters!!

Jouw avatar
jules2009

Gebruik het personeel van de groendienst als die er nog zijn en gebruik vooral gemotiveerde mensen en geen dagloners of tijdelijk tewerkgestelden. Wanneer ge deze personen bezig ziet krijg ik de kriebels om die borstel of schop uit hun handen te trekken en ze zouden nog blij zijn ook. Zulke luie arbeiders heb ik nog nooit gezien. Natuurlijk is het Kiel hier misschien een uitzondering en is het in de andere wijken properder, maar ik denk dat dit utopisch is.

Jouw avatar
schaekels

kunnen er geen hekken gezet worden waar wij onze bladen in kunnen deponeren

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Robert en Viviane, omdat de bladkorven meer sluikstort dan bladeren aantrokken worden deze niet meer geplaatst.

Jouw avatar
gerardvangaalen@skynet.be

Ik ben straatvrijwilliger,de straat Oude Beurs nr 1 en 2 , 4 .en gedeelte kuiperstraat op nr 15 heb ik de bladeren kunnen weg nemen.Maar op de Bullinckplaats aan de twee zitbanken onder de grote boom liggen nog 3 hopen bladeren links en rechts van de banken,deze kreeg lk niet meer in mijn container gelieve deze weg te nemen. Groetjes. van Gaalen Gerard Oude Beurs 2 Aan het Vleeshuis Antwerpen

Jouw avatar
gerardvangaalen@skynet.be

De laatste tijd komen er weinig onderhoud leden voor de straat rond Vleeshuis zowel straat vegers en zeker geen machine met borstels .

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Hoi Gerard, bedankt voor je hulp. We geven je meldingen door.

Jouw avatar
estherhiel

Knap Viona, en dankjewel!

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Gerard, heel de toeristische as wordt 5/5 één maal per dag geveegd. De Oude Beurs en de Vleeshuisstraat horen hier ook bij.

Jouw avatar
Benjie

Ik vind het spijtig dat men op 11/11 blAderen komt ruimen met wagen en extra mensen met bladzuiger. Terwijl er op andere dagen gewoon niets word gedaan! Mijn groenbak zit vol met een huisgezin van 4 en tuinopruiming voor winter, dus geen plaats voor extra bladeren van de straat.

Jouw avatar
jupeeters@outlook.com

Veegdienst passeert bij mijn weten nooit in de Kempenstraat, die is nu afgesloten voor de Werf ZNA, maar er is wel nog een veelgebruikt fietspad en dit ligt langs beide kanten vol met bladeren, bovendien is de riolering verstopt en staat het pad blank bij hevige regenval. Misschien kan de veegdienst met een kleine wagen daar eens passeren om het probleem op te lossen? mvg Jurgen P