Speelterrein Leiebos Lange Bremstraat

Samen houden we het aangenaam in de parken, speel-en sportterreinen

Tijdens de zomer zijn de parken, speel-en sportterreinen drukbezocht. Een ontspannende wandeling, wat verkoeling opzoeken in de schaduw, spelen met de (klein)kinderen… iedereen heeft wel een favoriet. Soms kan al die drukte leiden tot overlast.

Mensen die overlast veroorzaken weten niet altijd dat ze iets fout doen. Maar niemand bezoekt graag een park of speelterrein met zwerfvuil of hondenpoep. Net zoals op straat is wildplassen ook niet toegelaten in parken of op speel-en sportterreinen. Op de website is er een plan met mogelijke toiletten te vinden.  

In de zomer is het heel fijn voor kinderen om in de verschillende speel-en sportterreinen te spelen. Een aantal speel-en sportterreinen bevinden zich in een woonwijk. Probeer op die plekken extra rekening te houden met de buren in kader van onder andere geluidsoverlast en zwerfvuil.

Honden mogen niet vrij rondlopen, behalve in de hondenloopzone. Hou daarom steeds uw hond aan de leiband. Ook in de hondenloopzones gelden een aantal tips en afspraken.

De groendienst werkt samen met de dienst stadstoezicht aan propere parken. Er zijn ook veel straatvrijwilligers in Merksem die uit eigen initiatief mee helpen om straten en parken proper te houden. Bent u zelf geïnteresseerd? Meer info op de website.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!