simulatiebeeld Rode Loop abv+ architecten

Sportcentrum De Rode Loop krijgt tweede sporthal

Naast de bestaande sportinfrastructuur komt een tweede nieuwe sporthal. De werken starten in september 2017 en eindigen in december 2018.

Een sporthal op maat

Bij de bouw van de nieuwe sporthal houdt de stad rekening met de behoeften van de rolstoelgebruikers. Er komen grotere kleedkamers, extra toiletvoorzieningen en een aangepaste sportvloer.

De bestaande inkomhal en buitenaanleg worden onder handen genomen zodat de sporthal gemakkelijk bereikbaar is en bovendien zullen er meerdere parkeerplaatsen voor mensen met een handicap zijn.

Duurzaam gebouw

Voor de bekleding van de buitengevel is Thermowood, een duurzame houtsoort zonder chemicaliën, gekozen. De toiletten maken gebruik van gerecupereerd regenwater en op de kleedkamers komt een groendak.

Zonnepanelen zorgen voor energie en zonneboilers voorzien het sanitair van warm water. Er komt bovendien overal LED verlichting en driedubbel glas.

Om de biodiversiteit te stimuleren, worden op het dak bijenkorven gezet en er komt ook een insectenhotel.

 

Simulatie nieuwe sporthal De Rode Loop
Nieuwe sporthal De Rode Loop
abv+ architecten 1|2
Simulatie inkomzone sportcomplex De Rode Loop
Inkomzone sportcomplex De Rode Loop
abv+ architecten 1|2
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!