Frans de l'Arbrelaan Google Maps

Start fase 1 heraanleg Frans de l'Arbrelaan

Als de weersomstandigheden het toelaten start vanaf 9 januari fase 1 van de heraanleg van de Frans de l'Arbrelaan. Om de hinder zo beperkt mogelijk te houden worden de werken in 2 fasen uitgevoerd. Zo blijft het verkeer in één rijrichting steeds mogelijk, namelijk van de Sint-Bartholomeusstraat/ Bredabaan naar de Theunisbrug. De werken zijn een samenwerking tussen Agentschap Wegen en Verkeer, rio-link, De Lijn, district Merksem en stad Antwerpen.

Met de heraanleg van de Frans de l’Arbrelaan wordt de straat tussen de Sint-Bartholomeusstraat en de Beukenhofstraat een vergroende woonstraat met in beide richtingen 1 rijstrook. De tramsporen blijven in het midden liggen en er wordt ook een tramhalte voorzien. De hele zone wordt zone 30 waardoor fietsers een plek krijgen op de rijweg.

Als de weersomstandigheden het toelaten starten de nutsmaatschappijen met het vernieuwen van de nutsleidingen vanaf dinsdag 9 januari 2018. Aansluitend start de aannemer met de rioleringswerken en de heraanleg van de straat langs de zijde met de oneven huisnummers. Er is geen verkeer of parkeren mogelijk aan deze zijde. De werken in deze fase duren ongeveer 6 maanden.

Het verkeer kan aan de even zijde van de straat rijden in de richting van de Sint-Bartholomeusstraat/ Bredabaan naar de Theunisbrug. Ook parkeren aan deze zijde van de straat is mogelijk. De Ridder Van Parijsstraat loopt dood op de werf. Er geldt tijdelijk dubbelrichtingsverkeer met keermogelijkheid op het einde van de straat. Uitgaand verkeer van de Beukenhofstraat naar de Frans de l’Arbrelaan blijft mogelijk.  

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!