Theunisbrug

Startschot werken Gabriel Theunisbrug

Het officiële startschot werd gegeven voor de werken aan de nieuwe Burgemeester Gabriel Theunisbrug, kortweg de Theunisbrug. De brug tussen Deurne en Merksem is  een  belangrijke  schakel  in  de  verdere  opwaardering  van  het  Albertkanaal  en  het  vergroten  van  de verkeersleefbaarheid  in  en  rond  Antwerpen.  Vandaag  zijn  de  voorbereidende  werken  al  bezig,  in  april starten de hoofdwerken. Door een slimme fasering blijft verkeer altijd mogelijk.  De werken zullen in het voorjaar van 2021 afgerond zijn.

De voorbereidende werken voor de Theunisbrug zijn reeds gestart. In april 2019 starten de hoofdwerken aan de brug. Als  alles  volgens  plan  verloopt,  zijn  de  werken  tegen  het voorjaar van 2021 afgerond. De werken zijn opgedeeld in een aantal grote fases zodat verkeer, zowel auto's, fietsers als tram, mogelijk blijft. 

Op de plaats van de Theunisbrug komt geen generieke brug zoals elders over het Albertkanaal. De ingenieurs tekenden een ontwerp volledig op maat van de omgeving. In totaal komen er drie bruggen in de plaats van de huidige twee. De buitenste bruggen krijgen elk twee rijstroken voor autoverkeer, de middelste brug is voor de trams. Aan weerzijden van de brug komen brede, vrijliggende fiets- en voetpaden.

Infomarkt 26 februari 

Graag meer weten over de uitvoering van de werken of de ontwerpplannen eens van nabij bekijken? Kom dan zeker even langs op de infomarkt op dinsdag 26 februari 2019 van 17 tot 20 uur in de Eat & Greet van het Sportpaleis

Digitale nieuwsbrief

U kunt zich inschrijven op de digitale nieuwsbrief via www.vlaamsewaterweg.be/theunisbrug om de nieuwsberichten over dit project meteen in uw mailbox te ontvangen. Op deze website vindt u steeds de meest actuele informatie.

Meer info

De Vlaamse Waterweg
info@theunisbrug.be
www.vlaamsewaterweg.be/theunisbrug

Verwante info:

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
Herman Van Baelen

Het wordt tijd !!!! Ik hoop er nog over te rijden, fietsen, stappen ...