fietser op de Parkbrug aan Park Spoor Noord

Stem Antwerpen tot fietsstad van Vlaanderen

Tot 21 mei kan u stemmen op Antwerpen als dé fietsstad van Vlaanderen. Wie stemt, maakt kans op een van de vele prijzen: van een fietsknooppuntenkaart tot een bon van 1.500 euro in een fietsenwinkel.

De verkiezing tot  Fietsstad 2018 beloont steden en gemeenten met een sterk lokaal fietsbeleid. Naast de titel maakt Antwerpen kans op een subsidie van 50.000 euro om te investeren in fietsparkeren, fietstellingen en innovatieve fietsoplossingen. 

Stem nu

Breng uw stem uit voor Antwerpen op de website fietsgemeente.be.

11 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
harry_neel

Is dit als grap bedoeld ... fietsgemeente ??????????????????????

Jouw avatar
Koen2020

Haha, goeie grap, hiervoor stem ik zeker niet op Antwerpen!

Jouw avatar
ffvand6

Ja, dit moet inderdaad een grap zijn. Antwerpen, fietsstad voor cyclocrossers & mountainbikers. Ik erger me dagelijks als ik met mijn fiets onderweg ben. Kan men AUB eens in Nederland gaan kijken hoe het moet.

Jouw avatar
mathiascapiau

correctie Antwerpen = een wereldfietsstad, althans dan vernam ik op onderstaande https://www.antwerpen.be/info/55311345b1a8a735178b4fa0/antwerpen-wereldfietsstad-fietsbeleid-en-actieplan

Jouw avatar
Christoph.D

Ik heb een meer positieve ervaring i.v.m. het fietsen in het stad. De laatste jaren werden er in Antwerpen toch vele inspanningen gedaan voor de fietsers: bij elke heraanleg is er verbetering merkbaar. Op de leien zijn er aparte fietsstroken en de fietsers mogen in twee richtingen rijden op de parallelle zijwegen, in de Volksstraat werd bij de heraanleg een vlakke strook aangelegd naast de kasseien zodat je er als fietser nu ook comfortabel kan fietsen, er is een grote zone 30 waardoor auto's trager rijden en het veiliger is voor de fietsers, ... Alles wordt natuurlijk ook beïnvloed door het gedrag van sommige asociale bestuurders die denken dat de regels 'pestmaatregelen' zijn die niet voor 'hen' gelden, maar ja die heb je overal. Conclusie: jaren geleden reed ik nooit met de fiets wegens te gevaarlijk en oncomfortabel, nu fiets ik meer en meer vooral ook dankzij het ruime aanbod van fietsverhuursystemen zoals Cloudbike en Velo Antwerpen.

Jouw avatar
JeanMo

ik kan alleen maar vaststellen dat er pas de laatste jaren enorm veel werd geïnvesteerd in fietspadenstructuur, daar waar vroeger praktisch niets gebeurde. als nu nog elke weggebruiker eens gewoon de verkeersregels volgde en wat hoffelijk is tegenover elkaar, zou er zeker minder gezaag zijn.

Jouw avatar
jan.kuypers1

Ik heb net op Gent gestemd. Hier en daar een fietspad maakt de lente niet. Als je echt voor de fiets kiest, dan maak je de stad autoluw. Dat zie ik niet gebeuren, integendeel. Als je dagelijks in de stad fietst, komt de vraag om voor Antwerpen te stemmen cynisch over. Wie durft zoiets te vragen? Ik ben het er wel mee eens dat elke weggebruiker zich aan de verkeersregels zou moeten houden. Als dat gebeurt, zou Antwerpen al een stuk verkeersveiliger zijn...

Jouw avatar
Kat_1

Is dit een grap??? Antwerpen leeft voor koning auto

Jouw avatar
Didden

Ja dit is een grap want probeer maar eens comfortabel in de stad te geraken; half afgewerkte fietsbruggen in Merksem en Italiëlei die na amper 1 jaar al moeten verbeterd en aangepast worden, en inderdaad hier en daar al enkele mooie stukken (Singel), maar spijtig genoeg regelmatig onderbroken door werkzaamheden zoals op de Noorderlaan en op de Dam. Met veel tamtam werden enkele projecten aangekondigd die spijtig genoeg veel te laat gestart zijn om Antwerpen fietsvriendelijk te maken... er is nog veel werk te doen vooraleer men deze pluim op zijn hoed kan steken. Mijn stem gaat dus niet naar mijn stad

Jouw avatar
gitte.euler

Ik stemde op Antwerpen. Niet omdat ik het fantastisch vind om in deze stad te fietsen, maar omdat ze het geld zouden winnen zodat ze er iets fantastisch van kunnen maken. Ik fiets elke dag naar mijn werk en terug van de ene bouwwerf naar de andere. Mijn fiets kraakt en piept van het zand. En soms is het uitvissen hoe je door de bouwwerf moet geraken omdat het enkel voor autobestuurders is aangeduid. Er is nog VEEEEEEEL werk aan de winkel stad Antwerpen!!!

Jouw avatar
vangeelsaar

Met de vele dodelijke ongevallen met fietsers in Antwerpen vers in het geheugen vind ik deze oproep ongepast en pijnlijk.