Vanaf 3 april 2018 verloopt het eerste contact via mail of op afspraak stad Antwerpen

Vergunningen vanaf nu enkel op afspraak en per mail

De afdeling vergunningen werkt steeds meer digitaal en op maat. Begin dit jaar startte het omgevingsloket.be. Vanaf 3 april kunnen er nog meer zaken digitaal opgevolgd worden. De belangrijkste wijzigingen op een rij.

Uw eerste contact met de dienst vergunningen verloopt vanaf 3 april via mail of na afspraak. 

Stuur een mail

Vragen over vergunningen - stedenbouw en milieu - zijn in de meeste gevallen complex en specifiek. Om ze op maat te beantwoorden en u op weg te helpen, verloopt het eerste contact via mail.

Hoe meer documentatie u toevoegt, hoe beter het eerste advies over de stappen die u verder moet ondernemen. Denk aan het adres en de omschrijving van wat u wenst te doen, plannen, foto’s en tekeningen of schetsen. 

Welk soort vragen?

  • Hebt u een vraag over bouwvoorschriften
  • Valt uw project onder een vrijstelling, melding of vergunning? 
  • Komt uw project in aanmerking voor een vergunning? 
  • Wil u weten wat de mogelijkheden zijn met een bepaald pand of een perceel, zoals de bouwdieptes – en hoogtes, aanpassing voorgevel?
  • Wat doet u met uw mazout- of propaantank?
  • U wil exotische dieren te houden?
  • U wil een muziekactiviteit organiseren met mogelijk geluidsoverlast?

Mail naar omgevingsvergunning@stad.antwerpen.be

 

Maak een afspraak

Enkel voor deze zaken kan u een afspraak maken:

  • Indienen van een dossier over omgevingsvergunning zonder architect, voor het plaatsen van reclame, om bomen te vellen of voor een verkaveling. Al deze en andere dossiers kunnen ook rechtstreeks en kosteloos digitaal worden ingediend via het omgevingsloket.be.
  • Hier kan u lopende openbare onderzoeken inkijken vanaf 3 april. Voor de administratieve stukken en inplantingsplannen, moet u niet langer naar het loket komen. Omwille van het auteursrecht kan u de andere plannen enkel aan het loket raadplegen.

Uw afspraak vindt steeds tijdens de openingsuren van het loket plaats: op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 uur.

Surf op het kanaal vergunningen

U bent nu op het kanaal vergunningen. Dit is de plek waar u alle informatie vindt over vergunningen met betrekking tot stedenbouw en milieu. 

Klik op de onderstaande links om meer te lezen over: 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!