Merksem Zingt tijdens de Vredesfeesten Tom Cornille

Vier mee 73 jaar vrede

Begin oktober 1944 werd Merksem - een maand later dan Antwerpen - bevrijd. Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september vieren we die 73 jaar vrede tijdens de Vredesfeesten en Run4Freedom. 

Op vrijdagavond 29 september wordt de muzikale aftrap gegeven op Merksem Zingt. In de tent in Bouckenborghpark kan u het beste van uzelf geven en meezingen met hits van vroeger en nu.

Zaterdag 30 september wordt plechtig ingezet met een ceremonie en bloemenhulde aan het Burgemeester Jozef Nolfplein en de oude begraafplaats. 's Namiddags kunnen sportievelingen zich uitleven op Run4Freedom in het Fort van Merksem.

Al vanaf 's namiddags kan u in Bouckenborghpark genieten van muziek met The Melodymakers en Lia Linda die hits brengen uit de tijd van WOII. 's Avonds zorgt Lou Roman Band samen met Barbara Dex voor sfeer en gezelligheid. DJ Danny Van Tichelen draait de verschillende optredens van achter zijn DJ-tafel aan elkaar.

Om 23 uur wordt Bouckenborghpark verlicht door een vuurwerkshow. Achteraf wordt het feest in de tent verdergezet tot 1 uur 's nachts.

Programma Vredesfeesten

Vrijdag 29 september

Merksem zingt in feesttent: van 20 tot 24u
Vanaf 20 uur kan u uw keel smeren met Wim Leys. Van 21 tot 24 uur zingen we uit volle borst mee met hits van vroeger en nu.

Zaterdag 30 september

Herdenkingsceremonie:

  • 11 uur: korte ceremonie aan het monument op het Burgermeester Jozef Nolfplein
  • 11.15 uur: optocht naar de begraafplaats
  • 11.30 uur: bloemenhulde aan het monument op de begraafplaats

Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Vredesfeesten in de feesttent:

  • 14 - 20 uur: afwisselend DJ Danny Van Tichelen (Radio Minerva) en The Melody Makers met Lia Linda
  • 20 uur: Lou Roman Band met Barbara Dex
  • 23 uur: vuurwerk aan het kasteel
  • 23.30 uur: DJ Danny Van Tichelen
  • 01 uur: einde

Run4Freedom

Run4Freedom is een niet te missen loopwedstrijd voor avontuurlijke sportievelingen. U kan kiezen uit een individuele survivalrun van 3,5 of 7 km of een 369-trail in groep.

Alle info en inschrijven op onze website

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!