Simulatiebeeld interieur tweede nieuwe sporthal abv+ architecten

Werken aan tweede sporthal Rode Loop zijn gestart

Het sportcomplex aan de Rodeloopstraat in Merksem breidt uit. De stad bouwt er een nieuwe tweede sporthal tegen eind 2018.

De stad Antwerpen bouwt een nieuwe sporthal in Merksem tussen de bestaande sporthal Rode Loop en de atletiekpiste. Dankzij een gedeelde inkomzone zullen de 2 sporthallen een harmonisch geheel vormen. De eerste fase van de werken omvat de bouw van de nieuwe sporthal en kleedkamers. Deze worden in juni 2018 in gebruik genomen. Dan start ook de tweede fase, namelijk de aanpassingen aan de bestaande inkomzone. Het einde van alle werken is voorzien in december 2018.

Een sporthal op maat voor G-sport

In het ontwerp van de nieuwbouw is er speciale aandacht voor mensen met een handicap. Om bijvoorbeeld aan de behoeften van rolstoelgebruikers te voldoen, komt er een aangepaste sportvloer, zijn er grotere kleedkamers en meer aangepaste toiletten.

De aangepaste inkomhal en buitenaanleg maken de sporthal gemakkelijk bereikbaar voor iedereen. Er komen bovendien meerdere parkeerplaatsen voor mensen met een handicap.

Duurzaam gebouw

Thermowood, een duurzame houtsoort zonder chemicaliën, wordt gebruikt voor de bekleding van de buitengevel. De kleedkamers krijgen een groendak en de toiletten maken gebruik van gerecupereerd regenwater. Er komt overal LED-verlichting en driedubbel glas. Zonneboilers verwarmen het sanitair water en er komen zonnepanelen op het dak. 

Voor het binnenklimaat is er gekozen voor een techniek waarbij er geen gerichte luchtstroom meer is, maar er een gelijke spreiding van de toegevoerde lucht ontstaat. Dit wil zeggen dat de luchtkwaliteit en temperatuur in de hele ruimte hetzelfde zijn en dat er geen luchtbeweging voelbaar is. Dit komt het comfort en het energieverbruik ten goede.

Om de biodiversiteit te stimuleren, komen er op het dak bijenkorven en een insectenhotel. 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!