Verbouwingswerken in Merksemdok

Werken in Cultureel Ontmoetingscentrum Merksemdok

Ontmoetingscentrum Merksemdok verhuisde in juni tijdelijk naar Kasteel Bouckenborgh. Er staan immers grote werken gepland aan de gebouwen in de Emiel Lemineurstraat. Lees in dit bericht welke vernieuwingen er op til staan en wanneer de werken afgelopen zullen zijn.

In de eerste fase van de verbouwingswerken worden er grote delen van het gebouw grondig aangepakt. Vooral in de cafetaria zullen de aanpassingen duidelijk merkbaar zijn voor de bezoeker. Er komt een nieuwe toog die ook vanuit de zaal toegankelijk is. De huidige toegangspoorten worden vervangen door glazen deuren die het café veel zichtbaarder en lichter zullen maken. Het café wordt ook een stuk groter zodat meer mensen er van een drankje kunnen genieten.

Ook op de eerste verdieping zullen er al een aantal veranderingen merkbaar zijn. De kantoren worden verplaatst en krijgen een meer open karakter. Zo ontstaat er meer contact tussen de mensen die er aan het werk zijn en de mensen die gebruik maken van het gebouw. Een grote open vide zorgt voor meer interactie tussen het gelijkvloers en de eerste verdieping waar de kantoren zich bevinden. 

Architectenbureau Cuypers & Q besteedt bovendien veel aandacht aan de inkleding van het vernieuwde gebouw. Na de ingrijpende renovatie zullen de ruimtes dus veel frisser en moderner ogen.

Op vrijdag 2 november treedt Marcel Vanthilt al op in de grote zaal van het ontmoetingscentrum. Die zal voor de gelegenheid voorzien zijn van een tijdelijke, mobiele toog zodat u voor, tijdens en na het concert toch uw dorst kan lessen.

Volgens de huidige planning is de eerste fase van de werken afgerond tegen midden november. We houden u via dit bericht op de hoogte van eventuele wijzigingen aan de planning.

In een latere fase zullen er nog meer drastische ingrepen aan het gebouw worden uitgevoerd. Zo komt er vernieuwd sanitair aan het café, wordt de keuken verplaatst en worden de ruimtes op de bovenverdiepingen heringedeeld. De plannen liggen al klaar, maar voorlopig is er nog geen timing voor de uitvoering ervan.

Meer info

Kristof Vermeiren
kristof.vermeiren@stad.antwerpen.be
tel. 03 641 62 10

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!