Larsen Bervoets - Azalealei - werk in uitvoering

Wijkbudget Merksemheide - twee nieuwe muren

Streetart is geen onbekende meer in Merksem. In kader van het wijkbudget Merksemheide diende een groep buurtbewoners, waaronder Tim beter bekend als de Streetartwerpenaar,  een project in om een aantal grauwe muren in de wijk kleur te geven. Ga eens kijken in de wijk, want twee nieuwe muren in de wijk Merksemheide kregen kleur. 

De Amsterdamse kunstenaar Ivesone nam de muur aan de Van Praetlei 14 onder handen. Hij startte als straatkunstenaar met tags, maar groeide uit tot Creative Director van zijn eigen bedrijf dat opdrachten uitvoert voor grote bedrijven. Daarnaast blijft hij een straatkunstenaar en wilt hij met zijn kunst een bijdrage leveren aan de maatschappij. In de Van Praetlei brengt hij een werk dat hij "de Slaper" heeft gedoopt. Het is een portret van een arbeider die vanuit het werk onderweg is naar huis. Hij valt uitgeput in slaap in de metro. 

Van Praetlei - Ivesone
Ivesone - Van Praetlei - werk in uitvoering
1|2
Van Praetlei - Ivesone
Van Praetlei - Ivesone
1|2

De Antwerpse artiest Larsen Bervoets gaf kleur aan de muur aan de Azalealei 60. Hij maakt gebruik van geometrische figuren, lijnen en vlakken. Hij vertrekt steeds vanuit de vorm van de muur en de context waarin de muur staat. Met kleurvlakken en slagschaduw creëert hij perspectief en optische illusies. 

Larsen Bervoets - Azalealei
Larsen Bervoets - Azalealei - werk in uitvoering
1|2
Larsen Bervoets - Azalealei
Larsen Bervoets - Azalealei
1|2

Meer info

De locaties van deze nieuwe werk en andere werken: www.streetartantwerp.com of via de gratis Street Art Cities App. 

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!