P-Route Bredabaan
Simulatie van de nieuwe Brug van den Azijn over het Albertkanaal
Brug van den Azijn

Begin juli 2017 starten de werken voor het verhogen van de Brug van den Azijn (N130) over het Albertkanaal in Antwerpen. Op de plaats van de huidige brug komt een nieuwe metalen boogbrug.

Operaplein ontwerp
Opgelet: knip in de Leien

Vanaf 5 juni zijn de Leien onderbroken voor de werken aan de Opera. Dat is de ‘knip in de Leien’. Tot januari 2018 is er geen doorgaand verkeer mogelijk tussen de Maria-Theresialei ...

Nutswerken in Merksem

Nutsmaatschappijen kunnen op het grondgebied van Merksem werken uitvoeren. Vaak zijn dit kleine ingrepen, zoals een nieuwe aansluiting maken of kabels vernieuwen. Voor die werken moeten ze natuurlijk wel onder de stoepen zijn, waardoor er ...

Straalstraat
Heraanleg Straalstraat

Het district Merksem legt de Straalstraat, tussen de Toekomstlaan en de Vaartkaai, opnieuw aan in samenwerking met rio-link. De riolering en de huisaansluitingen worden vernieuwd. Aansluitend worden de rijweg en het voetpad heraangelegd.

Fietsers Paleisstraat: Greet Steynen en Philippe Henquet
De Biezen
Heraanleg De Biezen

Het district Merksem legt in samenwerking met rio-link De Biezen opnieuw aan. De riolering in De Biezen is aan vervanging toe. Aansluitend worden de rijweg en het voetpad vernieuwd.

Beukenhofstraat
Heraanleg Beukenhofstraat

Het district Merksem legt in samenwerking met rio-link de Beukenhofstraat opnieuw aan. De riolering in de Beukenhofstraat is aan vervanging toe. Aansluitend worden de rijweg en het voetpad vernieuwd.

Heraanleg Kwadeveldenplein

Het Kwadeveldenplein in Merksem is een druk bezocht plein met verschillende mogelijkheden. Het districtsbestuur vond het belangrijk om dit plein eens grondig op te frissen. Daarom wordt het plein heraangelegd. De aannemer startte in november 2016 ...

Van Roiestraat
Heraanleg Van Roiestraat

Het district Merksem legt de Van Roiestraat opnieuw aan in samenwerking met rio-link. De riolering in de Van Roiestraat is aan vervanging toe. Aansluitend worden de rijweg en het voetpad vernieuwd. De werken worden gepland in het najaar van 2017.