De BiezenGoogle maps

Heraanleg De Biezen

Aquafin legt De Biezen opnieuw aan in samenwerking met het district Merksem. De riolering in De Biezen is aan vervanging toe. Aansluitend worden de rijweg en het voetpad vernieuwd. De werken worden gepland vanaf 22 oktober 2018. De werken zullen ongeveer vijf maanden duren. 

De riolering in De Biezen is verouderd en wordt vernieuwd door Aquafin. Na deze werken worden ook de rijbaan en het voetpad volledig heraangelegd. De rijweg wordt in asfalt aangelegd. District Merksem voert deze werken samen uit met Aquafin. De aannemer plant te starten vanaf 22 oktober 2018. De werken zullen ongeveer vijf maanden duren.  

De heraanleg van de straat loopt in twee fasen om de hinder zo beperkt mogelijk te houden. Het kruispunt De Biezen - Meereigen is tijdens de volledige duur van de werken onderbroken. Wanneer fase één en twee overlappen, wordt de duurtijd zo kort mogelijk gehouden. Fase één omvat De Biezen tussen Rerum Novarumlaan en Meereigen, inclusief kruispunt en is gepland tot begin 2019. Fase twee omvat het gedeelte van de straat tussen Meereigen, inclusief kruispunt, en Ringlaan en is gepland tot het voorjaar 2019. De aansluiting van De Biezen met Ringlaan wordt in een aparte deelfase begin maart uitgevoerd om de hinder op Ringlaan te beperken. 

Voor doorgaand verkeer is een omleiding voorzien via Catershoflaan, Ringlaan, Kasterveldenstraat en Rerum Novarumlaan. 

Na de werken blijft de straat dubbelrichting met een snelheidsregime van 30km/u en fietsers op de rijweg. Om het verkeer af te remmen wordt een verkeersplateau aangelegd op het kruispunt met de Meereigen. Hier worden fietsenstallingen en een vuilbakje geplaatst. Het bestaande verkeersplateau op het kruispunt met de Rerum Novarumlaan blijft behouden. Aan het kruispunt met de Ringlaan wordt het verkeersplateau vernieuwd. Ook ter hoogte van dit verkeersplateau worden fietsenstallingen geplaatst. Het plan van de heraanleg vindt u onderaan. 

De bewoners werden vanaf maart 2017 betrokken bij het concept om tot een definitief ontwerp te komen. 

Informatie

Hieronder kan u alle informatie over de heraanleg van De Biezen terugvinden zoals een conceptplan, voorontwerp, definitief ontwerp en infobrieven. 

Wil u op de hoogte blijven van dit project? 

Als u graag op de hoogte blijft, dan kan u zich hier inschrijven voor de digitale nieuwsbrieven over dit project. Vergeet niet uw aanmelding te bevestigen door op de bevestigingsmail te klikken! Zo krijgt u alle informatie, ook over de aanvang van de werken.

Uiteraard zal ook alle info terug te vinden zijn op deze pagina.

Meer info? 

Wijkoverleg Merksem 
Burgemeester Jozef Nolfplein 1, 2170 Merksem
tel. 03 338 72 49
wijkoverleg.merksem@antwerpen.be