Seniorenraad Merksem

In ieder district is er een seniorenraad actief die advies verleent aan de districtsraad en het districtscollege zodat er steeds rekening wordt gehouden met specifieke behoeften van senioren.

Wat doet de seniorenraad?

De Merksemse seniorenraad wil ...

  • luisteren naar senioren(verenigingen) om hun wensen te leren kennen en - indien nodig - door te gegeven aan het beleid.
  • het plaatselijke activiteitenaanbod voor senioren ondersteunen door suggesties door te geven en erover te communiceren.

De seniorenraad houdt zes tot acht vergaderingen per jaar en wordt aangestuurd door het dagelijks bestuur.

Wie zetelt in de seniorenraad?

De seniorenraad is een afspiegeling van de Merksemse senior: er zijn zowel jongere als oudere senioren lid van de seniorenraad. Kunnen stemgerechtigd lid worden:

  • afgevaardigden van seniorenverenigingen;
  • afgevaardigden van verenigingen en organisaties met seniorenwerking;
  • onafhankelijk lid met duidelijk aantoonbare belangstelling voor het lokaal seniorenbeleid.

Deze leden zetelen momenteel in de Merksemse seniorenraad: Maria Symens, Chris Geeraerts, Albert Bastiaenssen, Lutgard Buytaert, Jacques Claes, Greta De Bruyn, Hubert Decloedt, Fred Frison, Tony Gemis, Clothilde Jorens, Wim Rooms, Jo Segers, Armand Simons, François Stiphout, Marc Van Boxelaer en Solange Van Lommel. 

Hoe lid worden van de seniorenraad? 

Bent u begaan met het seniorenbeleid in het district en wil u graag lid worden van de seniorenraad? Laat het ons weten via seniorenraad.merksem@antwerpen.be

Ondersteunende dienst

Seniorenconsulent Merksem
Districtshuis Merksem, Burgemeester Jozef Nolfplein 1
senioren.merksem@antwerpen.be 
03 338 73 21