Kathleen Michiels

Leeslekker: voorlezen in de Wilrijkse bib

Niets zo leuk als luisteren naar een mooi, spannend of grappig verhaal. Het gebeurt elke week tijdens de 'Leeslekker'-voorleesmomenten in de Wilrijkse bib. Elke maand kunnen kinderen ook genieten van 'Verhalen in alle talen' en 'Boekstart'.

Leeslekker

Leeslekker is een project van de Antwerpse bibliotheken in samenwerking met de Wilrijkse jeugddienst. Vrijwilligers komen regelmatig voorlezen aan kinderen van 4 tot 8 jaar in de kussenhoek van de Wilrijkse bibliotheek.

Tijdstippen

De 'Leeslekker'-voorleesmomenten zijn gratis en vinden op deze tijdstippen plaats:

  • elke woensdagnamiddag om 14.30 uur.
  • elke zaterdagvoormiddag om 11 uur (niet tijdens de zomermaanden juli & augustus). 

Meer informatie over andere bibliotheekactiviteiten vindt u op deze website.

Word zelf voorlezer!

De Wilrijkse bibliotheek is altijd op zoek naar enthousiaste voorlezers om de 'Leeslekker'-sessies nog uit te breiden. Leest u graag voor? Of hebt u dit altijd al eens willen doen? Meld u dan aan in bij Bibliotheek Bist of stuur een e-mail naar bib.bist@stad.antwerpen.be.

 

Bib Bist
Verhalen in alle talen.

Verhalen in alle talen

Elke laatste woensdag van de maand (behalve in juni, juli & augustus) vindt er - aansluitend op de gebruikelijke 'Leeslekker' - ook een voorleessessie plaats in een andere taal. 'Verhalen in alle talen' laat kinderen telkens kennismaken met een taal van de andere kant van de wereld. Een boek wordt dan voorgelezen in afwisselend deze taal en het Nederlands, zodat alle kinderen het verhaal perfect kunnen volgen.

 

Boekstart.be
Boekstart voor de allerkleinsten.

Boekstart: (voor)leesplezier voor de allerjongsten

Kinderen die van bij de geboorte verwend worden met boeken, liedjes, versjes en verhalen leren veel nieuwe woorden en zinnen, ze raken vertrouwd met boekentaal en ze kunnen sneller lezen. Samen in een boekje kijken is bovendien goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid. Kom langs tijdens het maandelijkse boekstart-uurtje van Bibliotheek Bist. Laat uw kind kennismaken met (voor)leesplezier en stimuleer de taalvaardigheid. 

De Boekstart-voorleesmomenten zijn gratis en vinden plaats elke eerste woensdag van de maand om 10.30 uur.

Verwante info: