De praalwagen met Lange Wapper trekt in 2015 door de Wilrijkse stratenDistrict Wilrijk/Willly Bellemans

Werk mee aan de Geitestoet!

Noteer het nu al in uw agenda: op zondag 20 september 2020 trekt de Geitestoet door Wilrijk. Wilt u als rasechte Geitenkop meewerken aan dit spektakel? Lees dan vooral verder.

De Geitestoet is zonder discussie het grootste evenement van het Geitendorp Wilrijk. In een parade met vele honderden figuranten en tientallen praalwagens wordt de geschiedenis van Wilrijk verteld, van de Romeinen tot de hedendaagse tijd. Uiteraard is er ook aandacht voor de geit in al zijn verschijningsvormen en is ook Jommeke van de partij. De apotheose is steeds Lange Wapper, de legendarische figuur die uiteindelijk een onderkomen vond in Wilrijk.

Sinds 1990 gaat de stoet om de vijf jaar uit en dus is het in 2020 weer zover. De organisatoren maakten bekend dat de zevende editie zal plaatsvinden op zondag 20 september 2020. Daarbij zal de stoet een brug slaan tussen het rijke verleden en het bruisende heden van Wilrijk.

Figuranten en medewerkers gezocht

De Geitestoet rekent naar goede gewoonte op een legioen figuranten en medewerkers achter de schermen. Bovendien blijft dit een evenement voor en ván de Wilrijkenaar.

Wilt u zelf deelnemen aan de Geitestoet als Romein, schooljuf of kerkbouwer? Of bent u een handige duizendpoot die graag mee wilt bouwen aan de grote decors? Bezorg dan nu uw kandidatuur aan de organisatoren van de Geitestoet.

Meewerken aan de Geitestoet

Website van de vzw Geitestoetcomité, waar medewerkers en figuranten hun kandidatuur kunnen indienen.

Meer info
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!