Afvalophaler met twee restafvalzakken in een straat

6 tips om de afvalophaler te helpen

Elke dag halen zo’n 350 vuilnismannen door weer en wind ruim 13 ton restafval per ronde op. U kan ze helpen door de zakken niet te overladen, en papier en karton mooi samen te binden. Hieronder leest u enkele tips.

1. Steek niet meer dan 7,5 kilogram in uw afvalzak.

2. Bind papier en karton samen of stop het in een gesloten kartonnen doos.

3. Sluit pmd-, gft- en restafvalzakken goed af.

4. Duw het gft-afval in uw container niet te hard aan.

5. Kijk uw afvalkalender goed na. Let extra op als uw ophaaldag op een feestdag valt.

6. Zijn er werken in uw straat? Zet uw afval dan bijvoorbeeld op de hoek van uw straat, zodat de huisvuilwagen er vlot bij kan.

Meer info

www.antwerpen.be/minderafval

10 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
dirkvermeulen

Maandag en Dinsdag wordt die 13 ton ruim overschreden :p

Jouw avatar
AlexElemans

Maandag 20 ton en dinsdag 19 ton rest alles verkeerd berekend

Jouw avatar
DirkDombree

Mag je een zak die duidelijk teveel weegt( +7,5kg ) laten staan?

Jouw avatar
fdeschutter

Ongelooflijk veel respect voor het zware werk van de vuilnismannen. Ik zie ze dikwijls bezig. Dat is enorm zwaar. Chapeau!!! Maar de eerste partij die het probleem van de veel te zware zakken kan en moet oplossen is Stad Antwerpen zelf. Waarom grote afvalzalkken als ze maar half vol mogen??? Wie gaat nu spontaan een halve gevulde zak toe doen en dan maar een 2° nemen??? En als dan toch voor extreme gevallen (zakken vol piepschuim e.d.) grote zakken nodig zijn, maak die dan duurder dan twee kleine, wijdt daar een campagne aan, en het probleem zal zich wel oplossen!

Jouw avatar
bernard.pask.sr@skynet.be

pluim voor de vuilnismannen !

Jouw avatar
diegocaro

Respect voor die gasten!!

Jouw avatar
AlainNys

7.5 kg per zak is zeker genoeg: onlangs zag ik een ophaler met in elke hand 3 zakken! Goeie raad: ook al ben je sterk geboeg, je hebt maar 1 rug. Stom dat ikzelf de mijne naar de kl....n heb geholpen.

Jouw avatar
Kevin.Bruneel

13 ton? Sinds wanneer damn, moeten duidelijk nog eens kijken naar de papieren

Jouw avatar
christinasamos56

Maak de zakken een steviger en goedkoper dan zullen ze 1.niet zo volgepropt worden en 2. Niet open/afscheuren met zelfs maar 5 kg erin! Is bij vele mensen een grote ergernis! 3.vermijden dat straten zoals de Haviklaan e.a. vol met sluikstort ligt daar is het gewoon walgelijk! Ik zet regelmatig 3 kleine restafzakken buiten omdat 1 zak kattenzand al aardig wat weegt, maar dat wordt een dure zaak!

Jouw avatar
georgessteger

Bravo voor die vuilnismannen! Binnenkort zullen ze dit niet meer moeten doen want dan moeten wij zelf onze afval naar de sorteerstraatjes brengen. Dan wordt amai onze benen en rug!