De Ark krijgt een schoolstraat

De Ark gaat voor een schoolstraat

Het district Wilrijk en basisschool De Ark werken samen aan een verkeersveilige(re) schoolomgeving. 

Daarom neemt basisschool De Ark deel aan een proefproject om van de Boekstraat een schoolstraat te maken vanaf 1 april 2019.

Wat is een schoolstraat en wat gebeurt er dan?

Een schoolstraat is een straat die aan het begin en het einde van de schooldag een half uurtje wordt afgesloten. Met uitzondering van hulp- en nutsdiensten is geen gemotoriseerd verkeer toegelaten. De straat is enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Bewoners kunnen de straat steeds uitrijden, maar niet inrijden. 

De schoolstraat wordt ingericht in de Boekstraat, het deel tussen de Sint Jan Vianneystraat en de Jozef Cuyversstraat. In deze 2 straten blijft doorgaand verkeer steeds mogelijk. 

Na het proefproject bekijken we samen met de school en de buurtbewoners wat goed was en wat beter kan. Bij een positieve evaluatie, zorgen we voor een definitieve invoering van de schoolstraat. 

Waarom een schoolstraat in de Boekstraat en niet het Valkenveld?

Omdat de Ark binnenkort renovatiewerken plant aan de schoolingang van het Valkenveld, zal er daar voorlopig geen schoolstraat worden ingericht.

Maar ondertussen willen het district en de schooldirectie de huidige verkeerssituatie in de Boekstraat al wel aanpakken door een schoolstraat in deze straat in te richten.

De Ark gaat voor een verkeersveilige school

De Ark zet zich in voor een verkeersveilige school met aandacht voor praktische verkeerslessen, organiseren van fluovest en fietshelmacties, een werkgroep "verkeer" op school, fietscontroles en begeleiding van de kinderen bij de oversteek van de A12. De Ark heeft zelfs een eigen verkeerslied geschreven. 

Maak kennis met de Ark en bezoek de verkeersmarkt op 29 maart 2019 van 15.30 tot 18.00 uur. Er valt enorm veel te beleven : infostand van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, pimp your bike, fietshersteldienst, parcours gekke fietsen en kleuterfietsen. Of kom je fiets laten graveren. 

Uw bijdrage is belangrijk

Om tot een geslaagd proefproject te komen, rekenen wij er op dat iedereen zich aan de regels houdt.

Daarnaast zoeken wij vrijwilligers (leerkrachten, ouders, grootouders, buren, …) voor het dagelijks afsluiten en heropenen van de straat. 

Meldpunt verkeersveilige schoolomgeving


Heb je weet van onveilige verkeerssituaties in de buurt van jouw school, meld dit dan hier. Zodat gepaste maatregelen kunnen genomen worden om de verkeerssituatie te verbeteren.

Meer weten?

Of wilt u als vrijwilliger uw steentje bijdragen aan de schoolstraat? 

Neem contact op met : 
- de dienst communicatie en participatie van het district Wilrijk
  tel: 03 338 53 91 of wijkoverleg.wilrijk@antwerpen.be
- secretariaat De Ark
  tel: 03 827 93 21 of school@arknet.be

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!