Werken op de hoek van de Laarstraat en de Sneeuwbeslaan. District Wilrijk

District creëert groen rustpunt aan Laarstraat

Op de hoek van de Laarstraat en de Sneeuwbeslaan komt een nieuw stukje groen. Eerst moet wel nog een hardnekkig onkruid worden verwijderd.

Inwoners van de wijk Hoogte hebben het allicht al opgemerkt: graafkranen hebben het stuk braakliggende grond op de hoek van de Sneeuwbeslaan en de Laarstraat grondig onder handen genomen. Op termijn wordt hier een nieuw plantsoen aangelegd.

Een graafmachine aan het werk op het toekomstige plantsoentje. Groendienst Wilrijk.

Het perceel bleek echter ingepalmd door een Japanse duizendknoop. Deze plant heeft een grote groeikracht en wordt in de zomer gemakkelijk 2 meter hoog. Tijdens de winter sterft de Japanse duizendknoop bovengronds af maar blijft hij ondergronds verder woekeren tot enkele meters diep. Om zo veel mogelijk wortels te verwijderen wordt dus nu tot op een diepte van 1 meter grond weggegraven, wordt er worteldoek in de put gelegd. Daarna wordt de put opgevuld met propere grond. Zo kunnen buurtbewoners deze zomer al uitkijken naar een mooi grasperk waar het aangenaam verpozen is.

Plaats voor de Velo

Als de eerste groenwerken klaar zijn met de voorbereidende werken wordt er op deze straathoek ook nog een nieuw station geplaatst van het populaire deelfietsensysteem Velo.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!