Zicht op de Koornbloemstraat vanop het kruispunt met de BerkenveldstraatDistrict Wilrijk

Extra snelheidsremmers in Koornbloemstraat

De Koornbloemstraat in de gelijknamige wijk wordt verder verbeterd in het kader van verkeersveiligheid. Tussen 13 en 26 mei worden twee ingrepen uitgevoerd om het aantal zware overtredingen en de snelheid verder terug te dringen.

In de bestuursperiode 2013-2019 werden al verschillende maatregelen uitgevoerd om de Koornbloemstraat verkeersveilig te maken. Hierdoor daalde de snelheid in de straat. Bij de recente evaluatiemeting bleek echter dat verderop in de straat de snelheid en het aantal zware overtredingen nog steeds hoog liggen. Daarom wordt een bijkomende snelheidsremmer aangebracht. 

Waarom snelheidsremmers?

Hogere snelheden zorgen voor meer en zwaardere ongevallen. Uit onderzoek blijkt dat als de snelheid met 5% daalt, het aantal ongevallen met zwaargewonden met 10% afneemt. Voor dodelijke slachtoffers is dat zelfs 20%. Zelfs relatief kleine snelheidsverschillen maken dus een ‘levensgroot’ verschil.

Wat komt er precies?

  • Een plaatselijke rijbaanversmalling ter hoogte van huisnummer 82 onder de vorm van een rijbaankussen met een fietsdoorsteek, weggedeelte met arcering en flexibele palen; 
  • Een prefab-plateau met aan beide zijden een weggedeelte met arcering en flexibele palen ter hoogte van huisnummer 177.

Gefaseerde aanpak

De werken worden uitgevoerd in twee fases

  • Fase 1 : van maandag 13 mei tot en met zondag 19 mei 2019 , ter hoogte van huisnummers 177-197;
  • Fase 2 : van maandag 20 mei tot en met zondag 26 mei 2019, ter hoogte van huisnummers 77-79.

Deze data zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden en vergunningen.

Hinder en omleidingen

Tijdens de werken is de Koornbloemstraat lokaal onderbroken voor doorgaand autoverkeer. Dat kan een omleiding volgen. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren. 

Om de omleiding mogelijk te maken is in de Legerstraat tussen R11 en Koornbloemstraat uitzonderlijk dubbelrichtingverkeer toegestaan tijdens de ganse duur van de werken.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!