Een dame met haar hond op een bankAAP vzw/Maité Thijssen

Hebt u al een plusbaasje voor uw huisdier?

Een huisdier dat thuis zit te wachten op zijn baasje? En een 55-plusser die graag nog wat extra gezelschap heeft? Vzw AAP (Animal Assisted Projects) koppelt hen! Maak kennis met deze organisatie tijdens een zomerdrink op 18 juni in dienstencentrum Oversnes.

"AAP vzw zet in op het verhogen van het welzijn van mensen en dieren. Dit doen we onder andere door het matchen van 55-plussers (plusbaasjes) aan huisdieren uit de buurt.", vertelt Eef Flo van AAP vzw. Het principe is simpel: "Huisdiereigenaren die overdag vanwege hun werk of medische redenen niet met hun hond kunnen wandelen, koppelen wij aan een 55-plusser uit de buurt. Zo heeft de hond meer zorg en aandacht. Het plusbaasje kan genieten van aaibaar gezelschap, meer beweging en meer sociaal contact. Het baasje kan met een gerust hart de zorg voor zijn of haar dier delen. Een win dus voor alle betrokkenen."

Al 20 matches 

"Sinds de start van dit nieuwe project (januari 2019) hebben we al meer dan 20 hartverwarmende matches kunnen maken", vertelt Eef. Op dit moment zijn ook in Wilrijk twee baasjes van honden via AAP op zoek naar een leuk plusbaasje. "Om lokale verenigingen, diensten en bewoners de kans te geven om kennis te maken met AAP vzw, organiseren we op 18 juni dus de zomerdrink. Iedereen is welkom!"

Zomerdrink AAP vzw

  • dinsdag 18 juni 2019 van 15 tot 17 uur
  • Dienstencentrum Oversnes, Krijgslaan 110, Wilrijk
  • vrije toegang
  • meer info op www.aapvzw.be

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!