Mis de Wilrijkse jaarmarkt niet!

Omcirkel maandag 13 augustus alvast in uw agenda, want dan is het jaarmarkt in Wilrijk. Op het programma staan onder meer de gebruikelijke dernykoers, veetentoonstellingen, vuurwerk en nog veel meer!

De jaarmarkt is het hoogtepunt van de Wilrijkse feestkalender. Ook de 127ste editie belooft een hoogvlieger te worden voor Wilrijkenaren en bezoekers van ver buiten het geitendistrict. Een greep uit het aanbod:

  • Op het programma mogen klassieke activiteiten zoals de feestmarkt op de Jules Moretuslei en de veetentoonstellingen op elke straathoek niet ontbreken.
  • 's Namiddags flitsen de topwielrenners u langs alle kanten voorbij: eerst de dames in een wielerwedstrijd en daarna de heren achter dernymotorenOp de affiche staan kleppers als nationaal kampioen Oliver Naesen, de Deen Jakob Fuglsang en Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts.
  • Ook dit jaar herneemt de jaarmarkt een traditie uit de jaren '30: de Trottinettenkoers! Jong en oud kunnen het tegen elkaar opnemen in een spectaculaire race met steps op de Bist.
  • 's Avonds brengen Les Copines (met onder meer Isabelle A!) en Get Ready! de jaarmarkt naar een kookpunt. Daarna knalt het vuurwerk zo luid dat zelfs Hoboken en Edegem het horen.

Zelfs het weekend voor de jaarmarktdag valt er heel wat te beleven in Wilrijk. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus palmt het gratis festival Willrock het Steytelinckpark in en op zondag 12 augustus bouwen Garry Hagger, Sabine Tielsen het meezingspektakel Swinging Bist een feestje in het centrum.

 

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!